Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Fudbal

Л.В.

02. 08. 2023. 10:17 >> 10:17

AMERIČKA TURNEJA

Fati srušio Milan

Barselona nastavlja sa dobrim igrama u pripremnom periodu na američkoj turneju, a nova pobjeda zabilježena je u jednom evropskom klasiku protiv ekipe Milana (1:0).

Na stadionu Aledžijant u Nevadi italijanskom velikanu je presudi Ansu Fati predivnim pogotkom u 55. minutu.

I prije gola Barselona je izgledala opasnije, ali su i "rosoneri" imali svoje prilike.

Pioli je na teren izveo skoro pa najbolji sastav, u formaciji koja se najavljuje kao nova na pohod na Skudeto 4-3-3, sa Leaom, Žiruom i Pulišićem u napadu.

Barselona je sa druge strane izašla u kombinovanom sastavu, s tim da je Ćavi kako je meč odmicao tako ubacivao prve zvijezde tima.

Katalonski klub je zaprijetio već u 12. minutu kada je Kunde probao sa ivice šesnaesterca, jednom plasiranom dijagonalom da iznenadi Menjana, ali je pogodio stativu.

Uzvratio je Milan preko Reijndersa, koji je odlično utrčao u prazan prostor, ali je otišao previše udesno da bi preciznije šutirao.

Rafinja je potom na drugoj strani pokazao svoj prepoznatljiv driblin praćen šutom sa 20-ak metara ali Menjan je odbranio.

Milan je ponovo preko pojačanja iz Az Alkmara stvorio priliku. Reijnders je dobro gađao sa šutem iz koljena, ali nije bio dovoljno precizan.

Do kraja poluvremena dva puta je Feran Tores dolazio u priliku, ali nisu to bile teške situacija za francuskog golmana na mreži italijanskog kluba, dok je sa druge strane najviše prijetio Leao, koji je pokazao da će još više "gurnut" naprijed u Piolijevoj formaciji biti još više opasniji po odbrane italijanskih prvoligaša.

Upravo je Portugalac otvorio drugo poluvrijeme jedim sjajnim driblingom i odličnom idejom za šut koji nije pratila i preciznost.

Samo pet minuta kasnije Fati je primio loptu, driblingom se oslobodio Florencija i poslao loptu u mrežu "Rosonera".

Barselona je probala da uhvati momentom nakon gola. Brzo je bila nova prilika, i povratnik nakon 12 godina u dres katalonskog kluba Oriol Romeu je probao glavom ali nije bio precizan.

U 66. minutu se ponovo tresla mreža Milana, Arauho je pobjegao čuvaro i glavom postigao gol, ali je on poništen zbog navodnog ofsajda.

Do kraja meča viđena je po jedna prilika sa obije strane. Leao je uspio da se izbori za dobru poziciju i razigra Reijdersa na petercu, ali je Holanđan očajno reagovao, dok je Barselona još jednom zaprijetila preko talnetovanog Alehandra Baldea.

Milanu je ovo treći poraz na američkoj turneju u isto toliko utakmica, nakon Reala (3:2) i Juventusa (2:2 nakon penala). Piolijeva četa će idući meč odigrati sa Moncom 8. avgusta.

Barselona je nakon poraza od Arsenala (5:3) dobila Real sa 3:0, a idući meč igra protiv Totenhema.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније