Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Fudbal

L.V.

18. 02. 2024. 23:28 >> 23:28
Čitaj mi:

SERIJA A

Goleada u Monci za istorijsku pobjedu nad Milanom

Fudbaleri Monce upisali su pobjedu protiv Milana 4:2 u 25. kolu Serije A.

To je je ujedno i prva pobjeda ikada "crveno-bijelih" nad "rosonerima" u sjajnoj fudbalskoj predstavi na "Brianteu".

Nije dobro krenulo za ekipu Rafaele Paladina, pošto jedan od najboljih igrača u timu, golman Mikele Di Gregorio morao je da napusti teren zbog povrede.

Golman Monce je stradao prilikom jednog sudara sa fudbalerima Milana, a nakon pregleda požalio se na vid, pa je na gol morao da stane mladi Alesandro Sorentino.

To se sve dešavalo u 43. minutu, do kojeg su gosti ipak bili bolja ekipa na terenu, mada čudi odluka Stefano Piolija da na klupi ostavi neke od ključnih fudbalera iz svog rostera.

Međutim samo dva minuta kasnije, nakon zamjene golmana Mesina je povela.

Malik Čiu je napravio dva neoprezna starta, jedan za drugim u šesnaestercu i kod drugog je sudija Kolombo pokazao na bijelu tačku.

Pesina je preuzeo odgovornost i rutinski, on u jednu Menjon u drugu stranu doveo je svoj tim do prednosti.

Kako je prvo poluvrijeme produženo osam minuta, niko nije mogao ni da predpostavi da će Monca da duplira prednost.

Osvojena lopta na svojoj polovini, Birindeli je posalo jednu paralelu za Koplanija koji je iskoristio slab start Benasera, potom je dribilingom proturio loptu kroz noge Čiu i onda lijevom spoljnom je pronašao Denija Motu.

Bivši fudbaler Juventusa se driblingom oslobodio Gabije i plasirao loptu u gol gostiju.

Pioli je reagovao momentalno na startu drugog poluvremena, uveo je Leaa, Pulišića i Reijndersa.

Međutim novi šok za Milan desio se kada je Luka Jović zbog udaranja Ica dobio direktan crveni karton (nakon VAR sugestije).

Pioli je odmaj ubacio i Žirua, i Francuz je za samo deset minuta uspio da smanji na sjajnu asistenciju Pulišića.

Iako su imali igrača manje u polju, fudbaleri Milana su napadali, pritiskali odbrani domaćih, pogotovo preko Kristijana Pulišića.

Amerikanac je u 88. minutu napravio pravi spektakl i preciznim dijagonalnim udarcem je savladao Sorentina za veliki povratak i 2:2.

Međutim slavlje Milana trajalo je svega dva minuta. Danijele Maldini je dodao loptu za 20-godišnjeg Vorena Bondu, a francuski veznjak je šutirao sa distance i bio precizan za oduševljenje domaćih navijača.

Milanu je na kraju presudio njihov fudbaler Lorenco Kolombo koji se nalazi na pozajmici iz Milana u Moncu, koji je jednu kontru rutinirao i postavio konačnih 4:2.

Pioli je tako prokockao priliku da pretekne Juventus na tabeli Serije A i postane pratilac gradskom rivalu Interu.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније