Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Fudbal

L.V.

24. 02. 2024. 23:39 >> 23:39
Čitaj mi:

PREMIJER LIGA

Arsenalovi "topovi" pucaju kao sa Trafalgara: Njukasl "potopljen" na Emirejtsu

Arsenal je još jednom u kalendarskoj 2024. godini pokazao da igra najubojitiji fudbal na Ostrvu, a "nova žrtva" Artetine ekipe je Njukasl koji je večeras na Emirejtsima poražen sa 4:1.

Od samog starta su "tobdžije" nametnule svoj ritam, krenule u ubojite napade, a Loris Karijus je morao prvi put večeras da vadi loptu iz mreže već u 18. minutu.

Bukajo Saka je izveo korner, a nakon gužve u petercu Sven Botman je na kraju, ispostaviće se sproveo loptu u sopstvenu mrežu, nakon nespretne intervencije u želji da loptu udalji od gola.

Samo pet minuta kasnije Arsenal je duplirao prednost. Žoržino je ubacio loptu, Martineli se sjajno kretao i ubacio loptu u peterac, tamo se nalazio Haverc kojem nije bilo teško da sprovede loptu u mrežu.

Ovim pogotkom je Arsenal postao prva ekipa u istoriji Premijer lige koja je postigla dva i više golova u poluvremenu, u sedam vezanih utakmica.

U nastavku gosti sa sjevera nisu ni probali da odgovore na igru Arsenala, a kazna je stilga u 65. minutu. Haverc je pronašao Saku na krilu, a Englez pokazao da je jedan od najboljih na svojoj poziciji u Premijer ligi.

Dribling, pozicija, ne previše jak, ali precizan udarac za velikih 3:0.

On je ovim pogotkom postao prvi igrač Arsenala sa golovima na pet vezanih utakmica od legendarnog Iana Rajta koji je pogađao na sedam vezanih utakmica u septembru 1994. godine.

I nakon pet minuta došao je i četvrti gol ponovo iz kornera i ponovo na prvu stativu. Rajs je izveo a Kivijor bio najviši u skoku.

Njukasl je do kraja uspio samo da smanji na 4:1.

Akcija iz tri poteza. Barns je dao loptu Gordonu na lijevoj strani, uslijedio je centaršut a Vilok je loptu glavom zakucao u mrežu.

Zvuči gotovo nevjerovatno ali to je prvi gol "svraka" na Emirejtsu nakon deset godina u Premijer ligi.

Arsenal sad ima 58 bodova, jedan manje od Mančester Sitija, dva od Liverpula, ali gol razliku koja je ključna u Premijer ligi, ubjedljivo najbolju sa +40.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније