Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Fudbal

N.R.

14. 03. 2024. 19:48 >> 19:48
Čitaj mi:

PRED OKRŠAJ U LIGI ŠAMPIONA

Nove rasističke uvrede upućene Vinisijusu

Španska liga prijaviće rasistička skandiranja upućena fudbaleru Real Madrida Vinisijusu Žunioru uoči utakmice koju je gradski rival Atletiko Madrid igrao protiv Intera u Ligi šampiona.

Vinisijus je danas na društvenim mrežama podijelio video snimak na kome se čuje kako navijači Atletika skaču i uzvikuju "Vinisijus šimpanza", uoči sinoćnje utakmice protiv Intera u Madridu, u revanšu osmine finala Lige šampiona.

Brazilski fudbaler zatražio je da navijači budu kažnjeni i na društvenoj mreži X napisao je: "Nadam se da ste već razmislili o njihovoj kazni".

On je na toj objavi označio naloge Evropske fudbalske unije (Uefa) i Lige šampiona.

"Tužna je stvarnost jer se to događa i u utakmicama kojima ne prisustvujem", dodao je Vinisijus.

Španska liga saopštila je da će prijaviti incidente kancelariji tužioca za zločine iz mržnje i da će i ona pokrenuti akciju i pored toga što se skandiranje dogodilo u utakmici koja nije pod njenom organizacijom i izvan stadiona.

Liga je navela da je potpuno posvećena da fudbal bude mjesto u kome nema mržnje i da će nemilosrdno nastaviti da goni bilo kakva djela rasizma, homofobije, nasilja i mržnje, bez obzira na takmičenje.

Takođe, pojavili su se navodi o skandiranju protiv Vinisijusa i uoči utakmice Barselone i Napolija, u utorak u Ligi šampiona.

Kadena Ser objavio je video snimak na kome se čuje da navijači Barselone uzvikuju: "Umri Vinisijus", uoči pobjede 3:1 na Monžuiku. Slična skandiranja mogu se čuti i na ostalim derbi utakmicama dva kluba.

Vinisijus je na meti rasističkih uvreda otkako je prije šest godina došao u Španiju. Navijači ga često vrijeđaju zbog boje kože, nazivaju ga majmunom, a pristalice Atletika su prošle godine okačile lutku sa njegovim likom da visi sa jednog mosta u Madridu, uoči derbija u Kupu kralja.

Španija i Brazil će 26. marta na stadionu Reala odigrati prijateljsku utakmicu u sklopu zajedničke borbe protiv rasizma.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније