Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Fudbal

M.V.

31. 03. 2024. 15:18 >> 15:20
Čitaj mi:

BIVŠI SUDIJA

Šćepanović: Savićeviću od FIFA 250 hiljada godišnje

Bivši fudbalski sudija Mileta Šćepanović pokazao je sinoć pravosnažnu odluku Upravnog suda Crne Gore koja,. kako je saopštio, potvrđuje da je izbor Dejana Savićevića na čelo Fudbalskog saveza Crne Gore (FSCG) bio nelegalan.

Šćepanović je na TV Prva sinoć rekao da su evidentne razne zloupotrebe u našem fudbalu.

"Kao što je javnosti poznato, sve je počelo od Izborne skupštine FSCG održane 30. juna 2021. godine čije je održavanje zabranila Inspekcija za sport usljed brojnih kršenja Statuta FSCG prilikom održavanja Izborne Skupštine Udruženja fudbalskih klubova FSCG - Sjever, a čiji su delegati, njih trojica, aktivno učestvovali u izboru Dejana Savićevića na novi mandat", kazao je Šćepanović.

Kako je naglasio, iako je Dejan Savićević u emisiji na Javnom servisu RTCG tvrdio da je budžet saveza između dva i tri miliona godišnje, Šćepanović je prezentovao zvanične finansijske izvjestaje FSCG. Kako je pojasnio, taj iznos je tri do četiri puta veći pa tako prosječno iznosi oko desetak miliona eura godišnje, a i postavlja se pitanje kako jedan menadžer ne zna koliki mu je budžet.

Šćepanović je pokazao dokument da Dejan Savićević ipak ne volontira u FSCG već da kroz učešće u komisiji FIFA, počev od 2017.godine, kako kaže, godišnje prima zaradu od 250.000 USD plus dodatke i da je to samo jedan vid primanja koje ostvaruje.

Takođe, pozvao je Savicevića da javno saopšti da li je i kada, a što je bio obavezan u skladu sa Zakonom o porezu na dohodak fizičkih lica Crne Gore, ovaj prihod prijavio Poreskoj upravi Crne Gore

Jedan od kandidata na pomenutim izborima u FSCG, bivši fudbalski intenacionalni sudija Jovan Kaluđerović, iznio je niz nelogičnosti u rad samog saveza kao i nelogičnosti vezano za personalna rješenja koja taj savez prezentuje. Na pitanje o namještanju utakmica u našem takmičenju, a povod je utakmica od prije par dana, upitao je kako tu utakmicu nije prijavio potpredsjednik saveza Mojaš Radonjić koji je bio na tribinama i uživo je gledao.

Trener Milija Savović ukazao je da u našem fudbalu ne postoji jasna strategija kojom bi se trebalo voditi sve škole fudbala i klubovi, sto je praksa svuda u svijetu, a za nju je zadužen FSCG. Problemi u licenciranju trenera je problem koji traje duži niz godina, a i pomenuo je imena fudbalski trenera bogatih iskustvom koji nisu mogli dobiti šansu za rad u FSCG.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније