Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Fudbal

N.R.

08. 04. 2024. 21:00 >> 23:03

trener dečića pred derbi

Peković: Prvenstvo neće biti riješeno ni ako pobijedimo

Dečić i Budućnost zatvoriće 29. rundu domaćeg fudbalskog šampionata. Meč na "DG Areni" biće okršaj vodećih timova u Meridianbet Prvoj ligi i sigurno jedan od ključnih u borbi za titulu šampiona Crne Gore.

Trener ekipe iz Tuzi, Milorad Peković kazao je za Portal RTCG da je pred njima važan meč, ali da on neće riješiti pitanje oko osvajača titule. Osvrnuo se i na to da je Sutjeska prišla na samo četiri boda od Dečića i da će borba za trofej biti veoma zanimljiva.

"Sigurno da je zanimljivo prvenstvo i da se Sutjeska pobjedom uključila u borbu za titulu. Što se tiče duela protiv Budućnosti, bitna utakmica i za nas i za Budućnost. I u slučaju da mi pobijedimo, ništa se neće riješiti, ali sigurno da je važno zbog samopouzdanja. Budućnost je najveći klub u zemlji, uvijek favorit, ali mi ulazimo u meč svjesni svojih kvaliteta, daćemo sve od sebe kako bi osvojili nova tri boda".

Dečić ove sezone ima pozitivan skor protiv "plavo-bijelih", remi 1:1 (2. kolo), pobjedu od 2:0 (11.kolo) i još jedan neriješeni ishod 2:2 (20. kolo). Peković ističe da to ne mora ništa da znači.

"Svaka utakmica je priča za sebe i ulazimo maksimalno koncentrisani. Sigurno da nam znači taj pozitivan skor u prva dva meča, ali to ne mora ništa da znači. Čeka na težak meč koji je bitan i za nas i za njih. U posljednje vrijeme imamo seriju dobrih rezultata, dobrih igara, to nam daje sigurnost. Protiv koga god da igramo gledamo uvijek samo sebe i da mi budemo na nivou i da ispunimo neke svoje zahtjeve koje postavimo.Tuzani su bez poraza od 23. marta kada su izgubili od Mornara 0:1 u 23. kolu. Svjestan je Peković da se priča o tituli, ali pokušava da smanji pritisak na svoje igrače.

"Priča se oko toga i u klubu i van kluba, to je nekako tema koja se nameće, samim tim što se približava kraj prvenstva. Treba gledati krajnji cilj, nešto što želimo svi, treba ići iz utakmice u utakmicu i treba biti maksimalno koncentrisan pa ćemo da vidimo šta će biti na kraju. Bitno je u svaki meč ući maksmimalno koncentrisan i gledati sebe, a na kraju ako se poslože stvari bićemo zadovoljni".

Neće imati problema kada je u pitanju sastav strateg Dečiča u duelu sa ekipom Budućnosti.

"Samo je Stefan Milić povrijeđen, na njega ne možemo da računamo, ostali su svi spremni" jasan je Peković.

Derbi susret 29. kola biće odigran na "DG Areni" na kojoj su danas rivali bili Mladost Lob.bet i Petrovac. Peković ne sumnja da je teren dobar za igru, ali žali što i dalje ne mogu da igraju u Tuzima.

"Koliko sam čuo, dobar je teren, dobra podloga što je dobro i za nas i za Budućnost. Nama je peh što ne možemo uvijek da igramo na domaćem terenu, pred domaćom publikom, ali bitno je da teren bude dobar i da utakmica bude zanimljiva i gledaocima". 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније