Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Fudbal

29. 04. 2024. 13:23 >> 13:24

„SOKOLI” SA SVIH MERIDIJANA

Vikend u znaku Krstovića, Radunoviću titula za oproštaj

Poslije gotovo tri mjeseca, Nikola Krstović je dao gol u Seriji A. Činilo se da će sjajan pogodak 24-godišnjeg crnogorskog reprezentativca, postignut u 92. minutu, biti dovoljan za trijumf Lećea, ali je Monca čim se krenulo sa centra izborila penal, a Mateo Pesina ga iskoristio za konačnih 1:1.

Leće na četiri kola do kraja ima 36 bodova i vjerovatno je osiguran opstanak, jer Udineze, koji je ispod crte, ima 29.

Lacio je trećom uzastopnom pobjedom, ovog puta nad Veronom (1:0), ostao u igri za 5. mjesto u Seriji A, koje vodi u Ligu šampiona. Adam Marušić je odigrao 90 minuta i ostavio odličan utisak.

Na četiri kola do kraja "nebesko-plavi" imaju četiri boda manje od petoplasirane Rome, a dva od Atalante, koja ima meč manje.

Risto Radunović nije bio u protokolu u pobjedi FCSB nad Farulom iz Konstance (2:1), kojom je nekadašnja Steaua obezbijedila prvu titulu nakon što je ostala bez slavnog imena.

Lijevom beku crnogorske reprezentacije ovo je treća titula u karijeri, jer je bio šampion sa ekipom Budućnosti 2012. i 2017. godine. Radunović na ljeto  odlazi iz Bukurešta, titula je najljepši poklon za rastanak.

Stefan Lončar je ušao u 84. minutu, a Meldin Drešković u 91. u pobjedi Debrecina nad Ujpeštom (1:0).

Driton Camaj je dao gol iz penala u 53. za pobjedu nad Fehervarom (1:0), kojom je sačuvao nadu da Kišvarda može da izbori opstanak u OTP ligi.

Njegov tim na tri kola do kraja ima šest bodova manje od Ujpešta, koji je tik iznad crte. Danijel Petković je bio na klupi.

Ostala dva čuvara mreže su bila na terenu - Matija Šarkić je ostao nesavladan u pobjedi Milvola nad Prestonom (1:0), dok je Milan Mijatović primio gol u 92. minutu u remiju Železničara sa Radničkim iz Niša (1:1).

Tim iz Pančeva je sa dva izgubljena boda umanjio šanse za opstanak u Superligi Srbije.

Lazar Carević, Vukan Savićević i Andrija Radulović su ostavili odličan utisak u remiju Vojvodine sa rvenom zvezdom (0:0), čime je tim Nikšićanina Božidara Bandovića nastavio sjajnu proljećnju polusezonu.

Stefan Savić nije igrao u pobjedi nad Atletik Bilbaoom (3:1), a Igor Vujačić u srijedu bio sjajan u iznenađujućem trijumfu Rubina na gostovanju Zenitu (2:0).

Marko Vešović nije igrao u porazu Karabaga od Sumkajita (1:0), dok je njegov imenjak Janković ušao u 83. minutu.

Marko Tući je izašao u 76. minutu, a njegov Gangvon u 90. primio gol za poraz (1:0) od lidera korejske K-1 lige Gimčeon Sangmua.

Stefan Mugoša je ušao na poluvremenu utakmice Inčona protiv Pohang Stilersa, dva puta šutirao na gol domaćih, ali je meč završen bez golova.

Andrija Vukčević je sa klupe gledao remi Huaresa sa Leonom (1:1).

Marko Bakić je odigrao 88 minuta u remiju OFI Krita na gostovanju Asteras Tripolisu, dok njegov prezimenjak Dušan nije igrao u trijumfu Omonije nad velikim gradskim iz Nikozije, APOEL-om (1:0).

Omonija je tom pobjedom potpuno zakomplikovala borbu za titulu na Kipru, jer pred posljednje kolo APOEL i AEK iz Larnake imaju po 72 boda. Upravo će njihov duel u Nikoziji odlučiti pitanje prvaka, a APOEL-u je dovoljan i remi.

Marko Vukčević je odigrao cijeli meč u porazu Varaždina od zagrebačkog Dinama (0:1), a Edvin Kuč je kao kapiten predvodio Balkani do pobjede na gostovanju Gnjilanu, kojom je tim iz Suve Reke ostao prvi na tabeli Superlige Kosova.

Stevan Jovetić je u srijedu odigrao 68 minuta u remiju Olimpijakosa sa Arisom (1:1), a juče nije bio u sastavu u trijumfu nad Lamijom (4:1).

Kapitena "hrabrih sokola" u četvrtak očekuje prva utakmica polufinala Lige konferencija sa Aston Vilom u Birmingemu, potom i revanš 9. maja, a onda i paklena završnica šampionata Grčke.

Tim iz Pireja ima 70 bodova, pet manje od AEK-a, a po jedan od PAOK-a i Panatinaikosa, s tim da Olimpijakos i PAOK imaju još po tri utakmice do kraja, a ostala dva konkurenta za titulu po dvije.

Hamarbi je u četvrtak poražen na gostovanju Hamlstadu (2:1), a Viktora Đukanovića nije bilo u timu zbog lakše povrede. Po najavama iz kluba, 20-godišnji Nikšićanin bi večeras trebalo da zaigra protiv Vasterasa.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније