Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Fudbal

N. N.

01. 05. 2024. 21:47 >> 21:47

povratak velikana

Parma opet u Seriji A

Poslije tri sezone u Seriji B, Parma je opet u elitnom rangu italijanskog fubala.

Klub koji je prošao kroz velike finansijske muke, dva bankrota i padao do četvrtoligaške konkurencije, u 36. kolu Serije B je remizirao sa Barijem u Pulji (1:1) i time obezbijedio jedno od prva dva mjesta.

Za to može da zahvali i Katancaru, koji je savladao trećeplasiranu Veneciju (3:2), od koje Parma ima sedam bodova više.

Parma je na stadionu "San Nikola" povela golom Anž-Joana Bonija u 50. minutu, da bi u 68. bod Bariju donio 40-godišnji defanzivac Valerio di Ćezare.

Iz kluba su već zakazali feštu za 23 časa, kada će ekipa stići na Trg Garibaldi.

Blizu Serije A je i Komo, koji je golovima dugogodišnjih igrača iz Serije A, Simonea Verdija i Edoarda Goldanige, porazio Ćitadelu (2:1). Ima četiri boda više od Venecije i u elitu bi poslije 21 godine mogao da se vrati ako u posljednja dva kola upiše bar jednu pobjedu - protiv Modene u gostima ili Kozence kod kuće.

Najveće ime u Seriji B je Sampdorija, koja je pobjedom na gostovanju Leku (1:0) preuzela 7. mjesto, a ekipe od 3. do 8. pozicije će se u baražu boriti za jedno mjesto u eliti.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније