Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Fudbal

S.V.

04. 05. 2024. 09:07 >> 09:11
Čitaj mi:

ZASTRAŠIVANJE OD STRANE NAVIJAČA

Policija ćuti o ranijoj prijavi Brnovića

Službenici Odjeljenja bezbjednosti Podgorica utvrdili su da je maloljetno lice staro 13 godina prijetilo treneru Budućnosti Ivanu Brnoviću i njegovoj porodici. Oni su postupali su po prijavi koju je supruga trenera "plavih" podnijela policiji, a u kojoj se navodi da je sa zaštićenog broja telefona istoj upućen poziv kojom joj je prilikom od strane nepoznatog lica saopšteno da je njena maloljetna ćerka oteta u zamjenu za koju je tražen novac u iznosu od 20.000 eura, uz prijetnju po život. Iz te institucije, međutim, nijesu se oglasili povodom prijave koju je podnio trener Budućnosti, a u kojoj je opisan dio zastrašivanja i uznemiravanja koje, kako tvrdi, trpi sedmicama, prenose "Vijesti".

On je policajcima kazao da su ih navijači Budućnosti, popularni “varvari” 21. aprila presreli kada su se vraćali sa utakmice u Beranama.

“Naš autobus presretnut je sa dva vozila u kojima su se nalazili pripadnici navijačke grupe "varvari", na način što su jednim vozilom stali ispred našeg autobusa, a drugim pored autobusa, tako da je vozač autobusa bio prinuđen da stane kako ne bi izazvao sabraćajnu nezgodu... Prepoznao sam navijača po nadimku Pušo, dok ostalim navijačima ne znam imena... Vozač je zaustavio autobus i otvorio vrata, nakon čega je u autobus ušlo sedam do osam navijača, koji su se isključivo obratili igračima i uputili im uvrede, psovke i prijetje zato što smo izgubili utakmicu", kazao je Brnović u prijavi u koju su uvid imale "Vijesti" i dodao:

"Niko od stručnog štaba nije reagovao, već je golman naše ekipe, Pavličić, u jednom trenutku ustao i došao do navijača i iste zaustavio negdje kod četvrtog reda sjedišta i nije im dozvolio dalje kretanje kroz autobus. Navijači su i dalje upućivali psovke, prijetnje i uvrede igračima, ali nijesu nikog fizički napali”, ispričao je Brnović.

Pred policajcima je naglasio da je navijačima u autobusu rekao da nijesu igrači krivi za poraz, već on i da njemu treba da se obrate:

“Ponovili su da nijesam ja kriv, već igrači...”, napisao je Brnović.

Trener Budućnosti istakao je da su navijači nakon meča sa Sutjeskom ušli u svlačionicu i maltretirali fudbalere.

“Naređivali su im da stoje, pa da sjednu, pa da skinu dresove i šorceve, unosili su im se u lice, upućivali im psovke, uvrede - polomićemo vas, pi**e jedne, go**a... Neki od ovih navijača, pogotovo Ognjen Pavličić, pokušavali su da zadaju udarce igračima... Kondicioni trener je odgurnuo navijača Puša... Ja sam im rekao da ne smiju da udaraju igrače, niti da ih diraju, nego da diraju mene. Jedan od navijača rekao mi je: ‘Ako nećemo njih da bijemo, onda ćemo tebe’. Igrači su stali između nas”, dio je onoga što je Brnović ispričao policajcima.

Naveo je i da je komisija dan kasnije suspendovala golmana Pavličića, a da je on i 1. maja dobio prijetnje, od osobe koja mu se ispred službenih prostorija predstavila kao Marko Vujošević.

Ta osoba prišla mu je nakon treninga i poručila mu da nije svjestan što će mu se dogoditi...

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније