Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Fudbal

06. 05. 2024. 19:27 >> 19:27

"LAVOVI" SE OKUPILI PRED BARAŽ

Šola: Bolji smo od Italije, ali to moramo da dokažemo

Davne 2012. rukometaši Crne Gore su priredili rukometnu senzaciju godine i u baražu za Svjetsko prvenstvo u Španiji izbacili budućeg olimpijskog vicešampiona Švedsku.

Do naredne prilike da se nastupi na šampionatima svijeta se čekalo deceniju, kada je tim tadašnjeg selektora Zorana Roganovića uz velike muke izbacio Grčku, a sada u baraž ulazi kao apsolutni favorit.

Rival je Italija, koja na velikim takmičenjima nije igrala od 1998. kada je pred svojim navijačima osvojila 11. mjesto. Prva utakmica je u nedjelju od 20 časova u Konversanu, gradiću blizu Barija, a revanš u nedjelju od 17.30 u "Morači".

"Kad igraju protiv nominalno jačih ekipa, Italijani su jako angažovani i motivisani, igraju bez opterećenja i pokazuju kvalitet. Naravno, mi smo i rejtingom i svakako bolja ekipa od njih, ali to moramo da dokažemo na terenu u četvrtak i nedjelju", rekao je selektor Vlado Šola na današnjem okupljanju.

Stil igre "azura" je skeniran.

"Igraju jako puno jedan na jedan. To im je stil, nešto slično kao Island, samo naravno ne na tom nivou. Imaju odličnog golmana, koji kad ima dan brani stvarno dobro. Vjerujem da će protiv nas pripremiti neku duboku varijantu odbrane, jer su i protiv Francuza, tj. ekipa koje imaju dobre šutere, tražili igru tri na tri ili duboku 5-1 zonu. Pripremaćemo varijante protiv te zone, da nas slučajno ne bi zaskočili", naglasio je Šola.

Na prvom treningu u dvorani "Verde" nije bilo Branka Vujovića, Vuka Borozana, Miloša Vujovića i Stefana Čavora, koji će od sjutra biti u pogonu. Nema Radojice Čepića zbog povrede, a pitanje je da li će desni bek Hanover-Burgdorfa igrati u duelima sa "azurima", jer se požalio na bol u koljenu.

"Branko sjutra ima pregled. Dobio je udarac u koljeno, tek nakon rezultata ćemo biti sigurni šta je s njim. Čepić, nažalost, prije sedmicu je dana javio da ne može. Nadao sam se da će prije 10 dana početi s trenizima, kako bismo mogli da ga koristimo u odbrani. Imaćemo hendikep na četvorci bez njega, ali moramo da se pokrijemo".

"Lavovi" su prije četiri mjeseca na EHF Euru u Njemačkoj osvojili 14. mjesto, a protuiv svih rivala su igrali na jednu loptu - od Mađarske su izgubili 26:24, od Islanda 31:30, a pobjedom nad Srbijom (30:29) obezbijedili lakšeg rivala u baražu. "Orlovi" će, na primjer, zbog poraza od Crne Gore igrati protiv moćne Španije. U Šolinom timu će biti 13 igrača sa tog šampionata, a šansu će tražiti bekovi Lovćena Filip Krivokapić i Milorad Bakić, koji su debitovali u martovskim duelima sa Gruzijom.

"Evropsko prvenstvo je davno prošlo, ovo je najvažnija sedmica u nastavku ove godine. Na posljednjem okupljanju protiv Gruzije smo isprobali neke nove igrače. Svi su zadovoljili, ali imamo potrebe za bekovskim pojačanjima, tako da smo priključili Krivokapića i Bakića", istakao je hrvatski stručnjak.

Ekipa Rikarda Trilinija se oslanja na bekove i pivota, krila rijetko dobijaju loptu.

"Stil Italije je igra jedan na jedan, a većina napada se završava preko pivota, koji je dobar u pozicionoj igri i čvrst je. Moramo da obratimo puno pažnje na saradnju bekova i pivota, te da budemo čvrsti, jer oni će 60 minuta pokušavati da igraju jedan na jedan. Takođe, jako su dobri u tranziciji, 60 minuta 'vuku' u leđa".

Italijani su u prvoj rundi pretkvalifikacija izbacili Tursku, iako su prvi meč izgubili 37:28 (kod kuće dobili 37:27), da bi potom dva puta savladali Belgiju (29:25 i 33:31).

"Gledao sam utakmice s Belgijom, ali mi je vrlo teško da razumijem na kojem nivou je bila Belgija. Gledao sam neke njene utakmice, puno kvalitetnije je odigrala nego sada protiv Italije, mada su se i neki igrači oprostili. Više sam bio fokusiran na utakmice Italije protiv Poljske, koje je odigrala odlično u prošlim kvalifikacijama, te na detalje u duelima sa Francuskom, gdje su pokušavali kroz duboku zonu da iznenade rivala. Moramo da nađemo rješenja za njihove pokušaje iznenađenja", zaključio je Šola.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније