Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Fudbal

D.B.

07. 05. 2024. 10:03 >> 10:03
Čitaj mi:

revanš meč polufinala lige šampiona

Popravni ispit za Pari Sen Žermen

Pari Sen Žermen pokušaće večeras da ispravi greške iz prve utakmice polufinala Lige šampiona protiv Dortmunda. Prošle sedmice su poraženi sa 1:0 na Signal Iduna Parku.

Mbape i ekipa tri kola prije kraja stigli su do naslova prvaka dok su popularni "sveci" peti na tabeli Bundeslige.

U posljednjem meču koji su Parižani odigrali u elitnom rangu francuskog fudbala, lider na tabeli je samo remizirao na svom stadionu protiv Avra, kada je bilo 3:3, međutim, kao što je već pomenuto čak i remi je bio dovoljan za ovjeru šampionske titule, pošto je Monako poražen u gostima kod Liona u jednom spektakularnom susretu koji je završen rezultatom 3:2.

Borusija Dortmund je u prvoj utakmici polufinala Lige šampiona nastavila sa odličnom formom na domaćem terenu na kojem je neporažena u posljednjih 11 utakmica Lige prvaka. Navijači njemačkog tima zabrinuti su gostujućom formom svog tima u nokaut fazi, gdje su pobijedili samo jednu od posljednjih 11 utakmica, uz devet poraza.

PSŽ na novo učešće u finalu čeka četiti godine. Parižani za sada nemaju nijedan trofej elitnog evropskog takmičenja u svojim vitrinama a u jedninom finalu do sada izgubili su od Bajerna.

Trener Parižana Luis Enrike uvjeren je da njegov tim može do finala.

“Cilj je doći do finala, a da bismo to uspjeli moramo biti bolji od velikog tima poput Dortmunda. Uvijek ima prostora za napredak i radili smo na tome. Dva gola se mogu postići u tri sekunde, ali možemo primiti i dva gola u tom vremenu. ‘On va a gagner’ [Mi ćemo pobijediti], to je jedina fraza koju znam na francuskom”, kazao je Enrike.

Ekipa Edina Terzića pokušaće da naprave iznenađenje i plasira se u svoje prvo finale nakon 2013. godine kada ih je Bajern zaustavio i spriječio da dođu do svoje druge titule prvaka Evrope.

“Morate zaslužiti put na Vembli. Sada nam treba samo remi u revanšu, ali želimo i pobjedu. Imamo malu prednost i dobru priliku”, kazao je  Terzić.

Dva tima su se prije prvog polufinalnog meča već sastajala ove sezone i to u grupnoj fazi. U prvom meču PSŽ je na domaćem terenu salvio sa 2:0 golovima Mbapea i Hakimija. Duel u Dortmundu završen je bez pobjedinka a strijlci su bili Adejemi i Voren Zaire-Emeri.

Utakmica u prijestonici Pariza počeće u 21h. 

 

 

 

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније