Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Fudbal

D.B.

08. 05. 2024. 10:29 >> 11:05
Čitaj mi:

pred večerašnji okršaj

Real Madrid i Bajern u trci za evropskom krunom

Ko je drugi finalista Lige šampiona( sinoć prošla Borusija), znaće se večeras kada će snage odmjeriti Real Madrid i Bajern iz Minhena.

Prvi duel između ova dva tima koji je odigran u Minhenu nam je donio dosta uzbuđenja, a na kraju nije bilo pobjednika, pošto je taj meč završen rezultatom 2:2.

Ulog je finale Lige šampiona, a početak revanša na Santjago Bernabeu je zakazan za 21h.

Real Madrid igra fenomalno ove sezone i ona bi vrlo lako mogla da bude možda i najuspješnija u ovoj deceniji, iako se ne smije zaboraviti da je prije dvije godine četa Karla Anćelotija stigla do trofeja u Ligi šampiona, La Ligi, Superkupu Evrope i Svjetskom klupskom prvenstvu.

Do sada je kraljevski klub već stigao do jednog trofeja, i to do Superkupa Španije, nakon što je u velikom finalu savladana ekipa Barselone sa više nego ubjedljivih 4:1.

Prije samo nekoliko dana je četa Karla Anćelotija stigla i do drugog trofeja u sezoni i to u šampionatu, a sve to nakon poraza Barselone od Đirone.

Real želi 18. finale UEFA Lige šampiona.

"Uvijek imam dosta vjere u ekipu jer, mi smo Real Madrid. Vodim najbolju ekipu na svijetu, tim je igrao izvanredno ove sezone. Real Madrid i Bajern su dvije vrlo slične ekipe, zato respektujemo našeg protivnika. Igrali su bolje u prvom meču. Moramo dati sve od sebe jer imamo šansu da se plasiramo u novo finale. Znamo da će biti teško ali smo vrlo motivisani", rekao je Karlo Anćeloti na konferenciji za medije uoči utakmice.

Svjestan je Anćeloti iskustva protivnika.

"Bajern ima igrače sa ogromnim iskustvom, koji odlično poznaju karakter ove ekipe, poput Nojera, Milera, Kimiha... Ako bude produžetaka - igraćemo produžetke".

Anćeloti je i jedini u istoriji sa pet finala, a sad želi i šesto. Mora najpre da obori njemačkog titana...

Tomas Tuhel od važnijih fudbalera neće moći da računa na Rafaela Gereira i Kingslija Komana, dok će Dajot Upamekano biti pod znakom pitanja.

Bavarci su u finalu Superkupa doživjeli pravu katastrofu od Lajpciga, koji je na tom duelu slavio sa 3:0, uz tri gola Dani Olma.

Najtrofejniji njemački klub je nakon toga podigao formu i stigao bez većih problema do plasmana u osminu finala najkvalitetnijeg evropskog klupskog takmičenja, a na sve to su se stvari dosta bolje odvijale i u njemačkom šampionatu.

Taman kada je Bajern počeo da podsjeća na onaj tim koji melje sve pred sobom, desila se nestvarna eliminacija iz njemačkog Kupa od trećeligaša Sarbrikena.

U ovom trenutku se Bavarci nalaze na drugom mjestu na tabeli Bundeslige, uz samo dva boda viška u odnosu na trećeplasirani Štutgart, koji je u prošlom kolu bio koban po četu Tomasa Tuhela, a taj duel je završen pobjedom domaće ekipe od 3:1.

Jedino takmičenje gde se Bajern do sada proslavio je Liga šampiona.

U osmini finala eliminisan je Lacio, iako su Rimljani slavili u prvom duelu na svom stadionu, da bi nakon toga u četvrtfinalu njemački predstavnik eliminisao Arsenal.

U prvom polufinalnom duelu su Hari Kejn i drugari pružili bolju partiju u odnosu na Real, ali na kraju ipak nije bilo pobjednika, pošto je taj susret završen rezultatom 2:2, pa će odluka o putniku u finale biti donijeta večeras na Santjago Bernabeu, i svakako da je španski predstavnik veliki favorit.

 

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније