Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Fudbal

D.B.

09. 05. 2024. 10:21 >> 10:21
Čitaj mi:

liga konferencija

Olimpijakos brani dva gola prednosti, Aston Vila se neće lako predati

U revanš utakmici polufinala Lige konferencija Olimpijakos našeg Stevana Jovetića će pred svojim navijačima braniti dva gola prednosti protiv Aston Vile .

Fjorentina je prvi finalista Lige konferencija pošto je sinoć eliminisala Klub Briž u polufinalu - prvi meč 2:3, revanš 1:1. A drugi finalista trećeg po rangu evropskih klupskih takmičenja biće poznat posle večerašnjeg duela Olimpijakosa i Aston Vile (prvi meč 4:2).

Olimpijakos je imao turbulentnu sezonu, ali stvari je uspio da smiri treći ovosezonski šef struke Hose Luis Mendilibar koji je preuzeo ekipu u februaru.

Od kada je sjeo na klupu stvari su krenule na bolje. Uveo je Olimpijakos u polufinale Lige konferencija a uz to se bori za titulu u domaćem prvenstvu i može se reći da iskusni Španac radi odličan posao.

Grčki tim sa puno samopouzdanja dočekuje večerašnji okršaj ali i puno odmorniji jer im je Fudbalski savez Grčke omogućio odlaganje meča proteklog vikenda kako bi mogli da se što bolje pripreme.

Sa druge strane, nakon duge 42 godine birmingemski ''lavovi'' su se vratili u polufinale nekog evropskog takmičenja. Davne 1982. su igrali Kup šampiona, a sada Ligu konferencija, ali svakako je ovo veliki uspjeh za izabranike Unaja Emerija koji igraju sjajnu sezonu.

Aston Vili ide odlično u Premijer ligi i vrlo vjerovatno će sezonu završiti na četvrtom mjestu, što bi značilo povratak u najelitnije evropsko takmičenje.

Imaju sedam poena prednosti u odnosu na petoplasirani Totenhem koji jeste odigrao meč manje, ali ima znatno teži raspored u završnici sezone.

Što se tiče izostanaka, gosti će biti bez Buendije, Rodžersa, Mingsa, Kamare, Morena, Ramzija i Zaniola, a pod upitnikom je  Emilijano Martinez.

Kod domaćina meč će propustiti Fadiga, Leitner i Bjankon.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније