Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Iz ugla

Срђан Чабрило

23. 10. 2023. 10:33 >> 10:33

ANALIZA CFL

Šarkić obilježio 13. kolo

U Tuzima sve u znaku broja pet. Odlični rezultati, smislena igra, 5 pobjeda u 5 mečeva na klupi za Milorada Pekovića, 5 pogodaka Olivera Šarkića u posljednje dvije utakmice.

Možda im se nije išlo na reprezentativnu pauzu, ali nije ih to ni poremetilo, ispaštala je Mladost, a prvi het trik u karijeri izveo je Oliver Šarkić. Kod Jarabeka uglavnom centralni vezista, kod Pekovića napadač, i to najisturenjji. Djeluje kao pogodak u metu njegovo vraćanje na poziciju koju je ranije pokrivao. Dečić igra tečno, od noge do noge, bez komplikovanja, trenutno su najpotentnija ekipa u prvenstvu. Mladost je izašla u podmlađenom sastavu, neki starteri su ostali na klupi, petorica bonusa u prvih 11, ali od svega, samo je Aleksa Maraš uspio da produži svoju dobru golgetersku formu. I on je dobacio do 5 golova.

Budućnost voli da igra u Bijelom Polju, ali joj mečevi sa Jezerom generalno nisu prijali ne tako davno. Plavo bijeli su bili pod pritiskom da održe korak sa Dečićem, od starta u napadu Mrvaljević, dao je gol i protiv Rudara, a ovaj za vikend ga nameće kao prvu opciju za naredne izazove. Baš kao i prije 11 mjeseci, gol Jezeru je dao Dakić, to su mu ujedno i dva gola koja za sada ima u CFL. Almeida je još jednom napravio razliku ulaskom sa klupe. Jezero polako gubi ritam, ali je zaliha bodova i više nego solidna, pa su i dalje treći. Naoki Senaga je jedan od boljih na svojoj poziciji u ligi, pokazao je još jednom koliko je spretan.

Sutjeska je hodala po ivici protiv Jedinstva, ali se izvukla pred kraj. Janis Begdadi se nameće Jankoviću kao napadačka opcija, jer Striković i Mirosavljev imaju samo po 2 gola na kontu. Vratio se nakon 3 kola Marko Matanović, a na golu, prvi put od 13. jula i duela sa Kosmosom, našao se kapiten Giljen. Reprezentativac Ličina, nakon 3 mjeseca, preselio se na klupu. Jedinstvu sve su prilike ove sezone predstoji borba za opstanak.

Treći remi u nizu za Arsenal. Mornar je devet utakmica bez poraza, osam u ligi. U Tivtu se kristališe tandem Mugoša - Đorđević, ali su za bolje rezultate čini se potrebna pojačanja u drugim linijama. Oba gola Barana mogu na dušu golmana Arsenala, Puletića, kod prvog loše postavljen, kod drugog loša procjena i izlazak sa linije. Mornar će u narednom kolu imati najbolju provjeru forme, na Topolicu dolazi Dečić koji je posljednji savladao ekipu Zorana Đuraškovića, bilo je 3:1, 20.avgusta.

Važni bodovi za Rudar. Nakon šest mečeva bez trijumfa, konačno su stigla 3 boda, i to uz minimalan napadački učinak. Pljevljaci se i dalje muče da zatresu mrežu. Sada su stigli na bod od Jedinstva i Mladosti. Petrovac kao po običaju iz prošle sezone, odlično otvara šampionat, a potom forma oscilira. Imaju samo jedan trijumf u devet ligaških mečeva, ali i tek tri boda manje od trećeplasiranog Jezera. Dvije dobre utakmice vraćaju Petrovčane u vrh, ali to neće biti lak zadatak..

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније