Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Iz ugla

Срђан Чабрило

29. 10. 2023. 19:53 >> 19:53
1

ANALIZA 14. KOLA CFL

Korać rekorder; derbi koji to nije

Žarko Korać je kralj strijelaca prve crnogorske fudbalske lige. Iskusni napadač postigao je het trik u pobjedi Jedinstva nad Arsenalom 3:2 i tako izbrojao 112 golova počevši od sezone 2006/2007. Pao je rekord Admira Adrovića od 110 pogodaka.

Korać je sezonu otvorio sa 103 gola, a sada je postigao već devet, a tek je 14 kola odigrano. Mogao bi ovaj broj porasti značajno do kraje sezone, a čini se da bi Korać na tronu mogao ostati baš dugo, jer praktično nema ko da ga ugrozi..

Iza Koraća i Adrovića su aktuelni trener Iskre, Ivan Giga Vuković sa 95 golova, još uvijek aktivni, ali povrijeđeni Božo Marković sa 83, te nekadašnji naladač Lovćena Ivan Jablan sa 76.. Korać nikada nije igrao za A reprezentaciju CG.

A trka za šampionsku titulu biće u dvoje, sve su prilike. Budućnost i Dečić sami su na vrhu i ako se nastavi u ovakvom ritmu teško će im neko prići, prije svega misli se na Sutjesku.

Još jednom je taj čuveni crnogorski derbi bio utakmica u kojoj se nije mnogo toga dešavalo. Nikšićani 11 mečeva nemaju pobjedu nad ekipom Budućnosti, još od 11. septembra 2021.

Balša Sekulić je bio strijelac baš kao i u prvom meču ovih rivala u 5. kolu, a tada strijelac drugog gola, Milan Vukotić sada je asistirao Sekuliću. Dakle, tandem Vukotić - Sekulić presuđuje Nikšićanima još jednom.

Ovo je bio tek drugi gol Sekulića u prvenstvu.

Trener Sutjeske, Vladimir Janković, nakon meča je pričao o paganskim i hrišćanskim uvjerenjima, međutim forma fudbalera Sutjeske teško da će nekoga uvjeriti da dolaze bolji rezultatski dani.

Dečić je nanizao šest pobjeda, pao je i Mornar koji nije izgubio meč dva i po mjeseca, kada je takođe poražen od Tuzana.

Tim Milorada Pekovića došao je do bodova uprkos tome što je igrao s igračem manje većinu vremena. Presudio je peti sezonski gol Draška Božovića.

Nakon odlaska Dušana Ivanovića, Petrovac traži novog trenera, a do tada, na terenu novi sistem. Umjesto tri štopera, gledali smo četvoricu pozadi. Ipak više od 0:0 sa Jezerom se nije moglo. Plavljani su i dalje treći na tabeli i ne posustaju.

Rudar nije više fenjeraš. I vezao je dvije pobjede. U njihovom stilu 1:0. Došli su do 12 bodova, pobjedgli sa dna, i u najboljem mogućem raspoloženju će čekati Dečić, kojeg su savladali na u prvom dijelu sezone, sa gle čuda, 1:0. Mladost je ubozbiljnoj krizi.

Vratio je Dragićević za vikend u startnu postavu Dragojevića, Šofranca, Pejovića, oporavio se Došljak, startovao je i Vlahović. Od ovakve ekipe, sa Dragićevićem kao trenerom očekuje se mnogo više.

A prije naredne, 15. runde, čeka nas četvrtfinale kupa u srijedu, igra se na jedan meč. Jezero - Kom, Dečić - Petrovac, Bokelj - Rudar, Mornar - Budućnost.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније