Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Iz ugla

Срђан Чабрило

06. 11. 2023. 10:58 >> 11:08

CFL 15. KOLO

Festival autogolova

Festival autogolova u 15. kolu domaćeg fudbalskog šampionata. Dečić je uvećao prednost nad ekipom Budućnosti, a baš je Tuzanima jedan od golova u pogrešnu mrežu donio tri boda. Ujedno i sedmu vezanu pobjedu u šampionatu, osmu ako računamo i kup.

Tim Milorada Pekovića profitirao je iz odličnog presinga Stefana Milića koji je na kraju i kumovao autogolu Golubovića. Od starta na terenu prvi put od ljetošnjeg povratka u Tuzi, bio je Kristijan Vuljaj, ne tako davno repreznetativac.

Nije Dečić bio previše dominantan, imao je i Rudar svoje situacije, međutim Tuzani pokazaju da mogu da sačuvaju prednost, dosta utakmica i dobili su sa 1:0, odnosno sa golom razlike i to bi upravo mogla biti njihova prednost u nastavku sezone. Znaju kako da osvoje bodove.

A bodove je prosula Budućnost. Kako god bilo, imali su Podgoričani ulogu favorita protiv Arsenala u Tivtu. Nije bilo lako igrati po izuzetno lošem terenu, ali isti su uslovi za obije ekipe. Budućnost je vodila, imala nekoliko izglednih pozicija da postigne i više golova, dva puta preko Grbića, jednom uz majstorsku asistenciju Vasilija Adžića, ali je bio odličan u tim situacijama golman Puletić koji je znatno popravio formu u odnosu na prethodne mečeve. Imali su i Tivćani prečku, ponovo su prijetili Đorđević i Mugoša, jasno je da će Miliji Savoviću trebati još vremena, a vjerovatno i novih igrača ukoliko budu željeli sigurniju poziciju na tabeli. S druge strane, zanimljiva je bila odluka Milinkovića da u štoperskom tandemu s Orahovcem drži Petra Sekulovića dok su sa klupe meč odgledali Dakić i Tomašević.

Neće se truditi Nenad Brnović da posebno pamti povratak u Nikšić kao trener Petrovca jer njegova ekipa je poražena.

Dva različita poluvremena, u jednom tri gola Sutjeske, u drugom dva Petrovca. Dušan Vuković došao je do 4. pogotka u sezoni, a prvijenac u dresu Sutjeske upisao je Ognjen Đinović. Proradio je i Mirosavljev. Dva lijepa pogotka postigli su Petrovčani, Žarko Popović je u stilu subotnjeg gola Lautara Martineza protiv Atalante, matirao Giljena, a potom je i Boljević lijepo reagovao nakon gužve u šesnaestercu. Sutjeska drži ritam za Jezerom, Budućnost i Dečić su za sada baš daleko. Petrovčanima ostaje da što prije krenu u osvajanje bodova, jer samo zahvaljujući dobrom startu sezone još uvijek nijesu u opasnoj zoni.

Jedinstvo i Mornar mogu biti zadovoljni raspletom. U meču koji je bio prilično statistički izjednačen, Mornar je vodio, međutim nije izdržao pritisak do kraja. Bio je ovo treći meč istih rivala ove sezone, prvi put da Barani nijesu slavili. Upisali si pobjede u prvom krugu prvenstva, a i u kupu su eliminisali Bjelopoljce. I ovdje bi se jedan gol mogao okarakterisati kao pogodak u sopstvenu mrežu jer je lopta nakon šuta Mušovića od Ljutice otišla u mrežu Popovića.

U svom ritmu gura Jezero. Skupljaju se bodovi, upisuju se pobjede tamo gdje su i očekivane pa i nema velike brige za Plavljane koji su i dalje treći na tabeli. Protiv Mladosti su pogađali Jovićević i Tošković. Iskusni defanzivac zanimljivo, tresao je mrežu ekipe iz Donje Gorice i u prvom susretu ove sezone. Tošković je poslije kraće pauze ponovo pogodio mrežu, njegov 4. gol u sezoni. Iznad ekipe Mladosti mnogo znakova pitanja, nešto očigledno ne štima, ali će morati što prije da nađu riješenje. U posljednjih sedam utakmica imaju šest poraza.

Dečić je prvi sa 32 boda, 29 je osvojila Budućnost, Jezero ima 24, Sutjeska 22.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније