Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Košarka

RTCG, Mina

13. 03. 2016. 21:15 >> 23:18
2

NOVE ŠAMPIONKE REGIONA

Budućnost osvojila trofej, Matović MVP

Košarkašice Budućnost Bemaksa pobjednice su Međunarodne ženske regionalne košarkaške lige (MZRKL). Košarkašica novog šampiona, Irena Matović, proglašena je za MVP završnog turnira.

Crnogorski prvak savladao je večeras u Podgorici, u finalnom meču završnog turnira, zagrebački Medveščak 74:58 (21:13, 16:18, 19:19 i 18:11) i prvi put u klupskoj istoriji osvojio trofej regionalnog takmičenja.

Budućnost je četvrti put igrala završni turnir, a ove godine prvi put igrala je finale takmičenja koje okuplja klubove sa prostora bivše SFR Jugoslavije.

Košarkašica Budućnosti Irena Matović je izabrana za najkorisniju igračicu (MVP) fajnal-fora, dok je Sanja Mandić iz ekipe Radivoj Korać sa 32 poena najbolji strijelac završnog turnira.

Finale je počelo trojkom Premasunac s kojom je Medveščak napravio startnu seriju 7:2, ali je Budućnost uzvratila serijom 11:0 i povela 20:11.

U drugoj četvrtini je razlika počela da se topi, a Zagrepčanke su uspjele da izjednače na 24:24. Ipak, domaće su mini-serijom 7:2 još jednom preuzele kontrolu.

Medveščak je ponovo imao probleme sa ličnim grešakama i ujedno loše otvorio treću dionicu. Nakon samo dva minuta igre već je zaostajao sa 32:45, zatim se približio na 40:45, ali su se Podgoričanke opet odlijepile na deset razlike - 50:40.

Budućnost je u završnu četvrtinu ušla sa komotnih plus devet – 56:47. U prvom napadu u četvrtj dionici Henri je pogodila novu trojku, a na drugoj strani mini-simultanka Premasunac, koju prekida Matović trojkom za 62:52.

Potom su Kapor i Henri vezale trojke i na nepunih pet minuta do kraja rezultat je bio 68:54. Dovoljna prednost za prvu titulu Budućnost Bemaxa u regionalnoj ligi.

"Očekivano teška utakmica. U većem dijelu smo kotrolisali rezultat, Medveščak se je nekoliko puta vraćao, ali smo trojkama ipak prelomili finale. Znali smo da će Medveščak zbog sužene rotacije teško parirati svih 40 minuta, zato smo držali visoki ritam", izjavio je nakon meča trener novih šampionki Regionalne lige, Goran Bošković.

Medveščak je plasmanom u finale ostvario najveći u regionalnom takmičenju. 

Trener zagrebačke ekipe, Braslav Turić, čestitao je Budućnosti na pobjedi i osvojenoj tituli.

"U finalu su bili bolja ekipa. Mi smo se u polufinalu puno potrošili, rotacija nam je zbog opovreda sužena i na kraju nijesmo mogli do pobjede. Čestitam i mojim igračicama na hrabrosti i zalaganju na fajnal-foru", rekao je Turić.

Najefikasnija u pobjedničkom timu bila je Irena Matović sa 24, Nikol Henri je ubacila 15, a Ndidi Madu 12 poena. U zagrebačkoj ekipi istakla se Nina Premasunac sa 12 koševa.

U utakmici za 3.mjesto Radivoj Korać je pobijedio riječki Kvarner sa 63:41 (12:10, 17:7, 16:9, 18:15).

Radivoj Korać je meč prelomio već na početku druge četvrtine, kada je nakon posljednjeg izjednačenja (12:12) napravio seriju 11:0

Regionalno takmičenje u konkurenciji kadetkinja osvojile su košarkašice Trešnjevke, pobjedom u finalu protiv ekipe Zagreba 67:39.

U juniorskoj konnkurenciji slavile su košarkašice Jedinstva iz Tuzle, koje su u finalu bile bolje od Kroacije 2006 rezultatom 66:56.

 

 

 

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније