Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Košarka

L.V. [ Beta ]

02. 06. 2022. 11:41 >> 11:39
1

TRENER PARTIZANA

Obradović: Sudije su bile u pravu, ali zašto nije prekinut i prethodni meč

Trener košarkaša Partizana Željko Obradović rekao je da su sudije bile u pravu kada su prekinule sinoćnji treći meč finala ABA lige između njegove ekipe i Crvene zvezde, ali je upitao zašto se to nije dogodilo i na prethodnoj utakmici.

"Tamo gdje sam stao na posljednjoj konferenciji za štampu, a to je neko zadovoljstvo da je tim pokušao da da sve od sebe i da se bori od prvog do posljednjeg sekunda. Zahvaljujući tom moralu, želji i borbenosti uspjeli smo da dobijemo utakmicu u veoma teškim uslovima za igranje", rekao je Obradović na konferenciji za novinare.

"Kad kažem veoma teškim, mislim na klizav parket koji je smetao igračima obije ekipe i pravo je čudo da se niko nije povrijedio. Rade Zagorac je rekao da se dobro osjeća. Srećom, nije se niko povrijedio ni iz Crvene zvezde ni iz Partizana", dodao je on.

Košarkaši Partizana pobijedili su sinoć kao domaćini Crvenu zvezdu sa 70:67 (21:17, 18:14, 8:23, 23:13), i tako smanjili na 2:1 u finalnoj seriji ABA lige.

"Probaćmo da damo sve od sebe da dođemo i do pete utakmice. Ovo traži mnogo energije, koncentracije, želje, požrtvovanja. Nije lako, prije svega igračima. Nadam se da ćemo skupiti dovoljno energije da i u petak odigramo još jednu utakmicu na ovakav način, što se tiče požrtvovanosti, želje i energije", rekao je trener Partizana.

Sudije su zbog ubacivanja raznih predmeta na teren prekinule utakmicu 57 sekundi prije kraja i otišle u svlačionicu. Partizan je tada vodio sa 68:65.

"Tad je već pozvan tajm-aut i tada smo znali šta treba da radimo. Sve smo prošli, ali bila je ta pauza koja je trajala...", rekao je Obradović.

Prekid je trajao gotovo 40 minuta, a nastavljen je pošto su ispražnjeni djelovi tribina u hali "Aleksandar Nikolić".

"Od prvog dana sam apelovao na neke stvari, da se smire strasti, da se igra košarka. To sam i rekao navijačima kad sam uzeo mikrofon večeras. Ovo je ozbiljna liga. Da bi bila ozbiljna, mora da se poštuju akteri utakmice, prvo igrači, pa svi mi ostali koji smo na klupi", rekao je Obradović.

"Regularnost takmičenja je nešto što je važno. Večeras su sudije donijele odluku da isprazne dio tribina i bile su apsolutno u pravu, ali imam problem zašto se to nije dogodilo na prethodnoj utakmici jer je isto to bilo i na prethodnoj utakmici. Taj kriterijum u prethodnoj utakmici nije postojao", dodao je on.

Obradović je istakao da će se uvek boriti za kriterijum gdje su sigurnost igrača i svih na terenu uvijek najvažniji.

"Apelujem na navijače Partizana da ovo više nikad ne rade. Da dozvole protivničkom timu da igra, kao što bih ja volio da se osjećam tako na bilo kom terenu. Ovo je slika koja je otišla u svet, kao i slika od prije tri dana. Šta će ljudi da misle o nama? Šta če da se priča? Isto je bilo. Padale su flaše, padali su predmeti i na prethodnoj utakmici. Velika je sramota i to od prije tri dana i ovo večeras", rekao je on.

Obradović je na kraju apelovao i na novinare da prenesu ono što vide i da apsolutno ne treba da ima veze ko za koga navija kada je riječ o bezbjednosti igrača na terenu.

"Kad doleti flaša, kovanica, upaljač, isto je da li povredi nekog od igrača Zvezde ili od nas. Nikakve razlike nema", rekao je Obradović.

"Vas molim, medije, kao neko ko ima moć, da sve što vidite napišete. Da date primjere ko podgrijeva strasti, a ko je protiv toga? Da li sam bilo šta loše uradio? Da li sam dao izjavu protiv nekoga od kad sam došao? Ako imate, ja sam spreman da mi pokažete. Samo fer i sportski, od prvog sekunda kad sam došao, ali što više pokušavaš da budeš fer i sportista, da te prave da si ne znam šta. Najbolje za sve bi bilo da se vratimo sportu, da se vratimo košarci", zaključio je Obradović.

Četvrti meč finalne serije na programu je u petak od 18.30, a domaćin je ponovo Partizan.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније