Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Košarka

Л.В.

30. 09. 2022. 07:21 >> 08:14

TRENER MORNARA U BASKET FESTU

Pavićević: Duša me boli zbog povrede Ščuke, vidio sam u njemu novog Kukoča

Kad se uzme sa kojim smo se problemima susreli ne dočekujemo sezonu ni dobro ni loše raspoloženi, kazao je trener KK Mornara Mihailo Pavićević u najavi predstojeće sezone ABA lige u "Basket festu".

Jedan od tri crnogorska predstavnika u regionalnoj ligi ima problema sa povredama u rosteru.

"Nažalost desile su nam se zadnje tri neđelje da smo imali pehove sa povredama i prosto nevjerovatno kako smo iz jednog fenomelanog raspoloženja u ovih prvih mjesec dana kad smo se okupili, ja kao trener od kad sam u Mornaru, nikad nisam bio zadovoljniji selekcijom igrača", kazao je Pavićević za "Basket fest".

Po riječima trenera Barana, najveća je žal za povredom mladog i talentovanog slovenačkog košarkaša Luke Ščuke, koji je završio sezonu prije nego što je i krenula, a Pavićević je rekao da nije vidio većeg talenta od njega u zadnjih 20 godina i čak ga uporedio sa legendarnim hrvatskim košarkašem Tonijem Kukočom.

"To je bilo milina doći na trening, to su potvrdili sa izuzetno dobrim igrama na turniru u Brindiziju, protiv jakih ekipa Napolija i Brindizija, i onda po povratku iz Italije uslijedio je prvi šok, to je povreda mladok Ščuke i to ozbiljna povreda koja ga je izbacila van pogona do kraja sezone. Jednostavno, duša me boli za tog prije svega mladog momka, to je najveći talenat koga sam ja vidio u zadnjih 20 godina. Kad kažem ovo, stojim iza svojih riječi, to je igrač koji je visok 208 cm a igra na poziciji beka, ja sam u njemu vidio drugo Tonija Kukoča. Stvarno nam je kao ekipi dao jednu potpuno novu dimenziju. Meni kao treneru bio je "Iks faktor". Kad imate takovg igrača možete da ga koristite na mnogo načina. Međutim na žalost njegovu i našu ostali smo bez njega već na početku", kazao je Pavićević.

Tu nije bio kraj povredama u rosteru Barana.

"Onda su uslijedile povrede Pecarskog, Vranješa, Mihailović je došao sa povredom iz reprezentacije, razbolio se mladi Živanović i u jednom momentu ostali smo bez pola ekipe. Ne dolazi nam u pravi trenuntak ovaj početak lige, ali nismo mogli da biramo, ovi igrači se vraćaju iz povrede, počeli su sa treninzima, koliko će ko biti spreman viđećemo u subotu, ali u kakvom god sastavu da izađemo i ko god da izađe imamo obavezu da damo sve od sebe, čeka nas jedna izuzetno nezgodna i iskusna ekipa Igokee i sigurno da ćemo biti na jednom velikom izazovu", kazao je trener Barana.

Mornar je morao da reaguje, pa je novi igrač postao Džastin Pirs koji dolazi iz finske Nokije.

"Morali smo da reagujemo, u prvih sedam dana nije to ni malo izgledalo jednostavno, nismo imali igrača ni za trening, tako da smo morali povući neki potez. Odlučili smo se za dovođenje jednog igrača koji je već igrao u Evropi godinu dana, igrao je u Njemačkoj u drugoj ligi, pa pola sezone u Finskoj, mojim nekim vezama koje imam tamo dobio sam dosta pozitivna mišljenja o njemu. Najgore je što dolazi dva dana prije početka prvenstva, tako da je pitanje u kakvom je stanju. Svi oni kad potpisuju ugovor su u puno treningu, a kad dođu to je nešto drugo. Naša ideja sa ovim potpisopm je bila samo da prebrodimo ovu situaciju i d aimamo još jednog igrača u rosteru, koji bi nadomjestio taj izostanak Šćuke".

Mornar već par zadnjih sezona je pormjenio kurs sklapanja rostera, pa se tako traže mladi i talentovani igrači iz regiona.

"Mi nastavljamo sa idejom sklapanja rostera prevashodno sa talentovanim igračima iz regiona, uglavnom su ovo mladi igrači, Ščuka, pa Vujačić, Kovačević iz ABA2 lige isto se radi o mladim igračima i jednostavno tim putem ćemo da nastavimo".

Trener barske ekipe je pričao i o novom projektu - mladoj ekipi koja je sastavljena od talentovanih igrača iz Crne Gore.

"Mi smo pokrenuli još jedan projekat pod ingerencijom našeg kluba, to je druga ekipa Mornara. Pokupili smo iz Crne Gore to mlado koje niko nije htio. Ja sam prije početka prvenstva organizovao jedan kamp za te mlade igrače, slobodno otvoren kamp, bio je veliki odziv mi smo se odlučili za jedno 15 momaka koji su nam se učinili vrlo interesantnim i koji su u onom godišti gđe, ili će ići gore ili će ići dolje. Naša je obaveza da im obezbijedimo najbolje moguće uslove za rad i da bar neko od njih naredne godine, ili godine kasnije obuče Mornarov dres u ABA ligi. Možda se to desi i tokom sezone, mi smo napravili tako da će to biti dvosmjerna ulica. Veliku pažnju smo posvetili tim mlađim igračima, i mislim da će to na duži period dati rezultate", kazao je Pavićević.

Na kraju osvnrno se i o ambicijama kluba.

"Vidite i sami, teško je nositi se sa budžetima Zvezde, Partizana, Cedevita Olimpije, Budućnosti, prave se ekipe za Evroligu, Evrokup, i mislim da će i ove godine da bude razlika između te četiri ekipe i ostatka lige, iako ABA liga uvijek donese neka iznenađenja. Mi svoje ambicije nikad ne pravimo pod nekim pritiskom. Prva i osnovna stvar će nam biti da je što moguće prije uđemo u neku sigurnu zonu, i onda je lakše igrati, tako mladim igračima skinemo pritisak sa leđa", kazao je Pavićević.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније