Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Košarka

С.В. [ Mina ]

07. 10. 2022. 15:13   >>  15:13

U ANKETI GENERALNIH MENADžERA

Luka Dončić prvi kandidat za MVP

Košarkaš Dalasa, Slovenac Luka Dončić glavni je kandidat za najkorisnijeg igrača sezone (MVP), navodi se u anketi, koju su čelnici NBA lige sproveli sa generalnim menadžerima svih klubova.

Dvostruki uzastopni MVP NBA lige i košarkaš Denvera Nikola Jokić, iz Srbije, ne nalazi se među četiri kandidata za ovosezonsku nagradu, prenose agencije.

Saopšteno je da 48 odsto anketiranih smatra da je Dončić prvi favorit.

Na drugom mjestu je košarkaš Milvokija Grk Janis Adetokumbo (34 odsto), a slijede igrač Filadelfije Džoel Embid (14) i plejmejker Golden Stejta, Stef Kari (tri).

Generalni menadžeri predviđaju da je Milvoki kandidat broj jedan za titulu (43 odsto), a slijede Golden stejt (25), Boston (21), LA Klipers (11).

Jokić ima najveće šanse da naredne sezone bude najbolji centar u NBA ligi. Srpski košarkaš je dobio 79 odsto, a na drugom mjestu je Embid sa 17 procenata.

Mladi Francuz Viktor Vembanjama (45 odsto) je najbolji košarkaš koji ne igra u NBA ligi, a slijede Nikola Mirotić (28) iz Barselone i plejmejker Efesa Vasilije Micić (21).

Najbolji trener u NBA ligi je Erik Spolstra iz Majamija, koji je dobio 52 odsto glasova.

Nova sezona u NBA ligi počinje 19. oktobra.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније