Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Košarka

С.В. [ Mina ]

07. 10. 2022. 20:11 >> 20:16

"PLAVE" ŽELE OPET NA F4

Radović: Dodatno smo podmlađeni, ali ambicije ostaju iste

Ambicije košarkašica Budućnost Bemaksa, iako u novu sezonu ulaze podmlađene, ostaju iste, kazao je trener Vladan Radović.

Košarkašice Budućnost Bemaksa na startu nove sezone WABA lige igraće 12. oktobra u Šapcu protiv Duge.

Radović je podsjetio da Budućnost sezonu počinje bez najbolje igračice iz minule sezone Mine Đorđević i prvog centra Violete Lazarević.

"Budućnost neće mijenjati ambicije, već će sigurno jurišati da ponovo bude na fajnal foru. Odlaskom Đorđević i Lazarević nedostajanje nam snage i iskustva ispod koša, ali smo svjesni toga ipak napravili prostor za Maju Bigović i Kseniju Šćepanović za koje vjerujem da su perspektiva kluba, ali i crnogorske košarke", rekao je Radović.

On je podsjetio da je ekipa jača za Višnju Stefanović, dok su prvom timu priključene mlađe igračice iz filijale ,,plavih” (ŽKK Podgorica) Marija Baošić i Lana Vukčević.

"Višnja je takođe mlada igračica, koja je kod nas stigla kao dugoročno rješenje sa idejom da napreduje i naravno doprinese rezultatima kluba", objasnio je Radović.

U utakmici protiv Vašaša tešku povredu zadobila je Jovana Savković, koja će zbog operacija prednjih ukrštenih ligamenata vjerovatno pauzirati nekoliko mjeseci.

"Savković će zbog teške povrede koljena propustiti cijelu sezonu i to je jako loša okolnost za nas. Mnogo će nam nedostajati, jer spoljna linija nam je godinama zajedno, uigrane su i navikle su se na nju ostale igračice,tako da će njen izostanak biti veliki hendikep. Ipak, vjerujemo da će njen oporavak teći po planu i da će se uspješno vratiti na teren", naglasio je trener Budućnosti.

On je naglasio da bez obzira na sve probleme ambicije ostaju su iste.

"Zadržali smo kostur tima, a vjerujem da će naše mlade igračice i ove godine napraviti iskorak i pokazati kvalitet, koji su dokazale minule sezone, ali i tokom ljeta za vrijeme reprezentativnih akcija, kada je bilo jasno svima da je to ozbiljan potencijal. Nadam se da su svjesne da moraju biti posvećene i da će samim tim nastaviti da rade sa izuzetnim motivom", kategoričan je Radović.

On smatra da je u WABA ligi ž prvi favorit je aktuelni šampion – Celje.

"Što se tiče ostalih ekipa, mislim da je Celje napravilo ozbiljan posao, odlaske glavnih igračica nadomjestili takođe jako kvalitetnim pojačanjima, a tu mislim strankinje, gdje je nakon odlaska Ramone
stigla Sara Lumis. Montana je angažovala našu bivšu igračicu Anđeliku Mitrašinović, koja je jedna od najboljih plejmejkera lige, uz to stigle su dvije Amerikanke, ali ostale da se vidi kako će se adaptirati nakon odlaska glavnih Bugarki, koje su godinama bile kostur tima. Ostale ekipe su dosta ujednačene, tako da se ove sezone može očekivati dosta iznenađenja", zaključio je Radović.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније