Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Košarka

Л.В.

20. 10. 2022. 12:24   >>  12:24

NBA

Pelikansi preletjeli Bruklin: Zajon dominirao na povratku, Simons ne baš...

Nju Orleans Pelikans su poslali poruku NBA ligi nakon što su ubjedljivo slavili protiv Bruklin Netsa na gostovanju 108:130.

Meč su obilježili povraci dva igrača Zajona Vilijamsona u NOLA, kao i Bena Simonsa u Bruklinu (kojeme je to bila prva zvanična utakmica za Netse, od kad je trejdovan iz Filadelfije).

Vilijamson je nakon godinu dana pauze, povrde desnog stopala i borbe sa viškom kilograma meč završio sa 25 poena i 9 skokova.

Prvi pik sa drafta 2019. godine je izgledao eksplozivno na terenu, imao je par moćnih zakucavanja.

Pelikansi su bez njega u rosteru lani dobacili doigracanje, sa njim bi mogli da budu nadolazeća sila na Zapadu.

"Prosto, igranje ove igre koju volim, a koju nisam imao prilike da igram godinu dana mi dođe kao dašak svježeg vazduha", kazao je Zajon na presu nakon utakmice.

Odliočan je bio i Brendon ingram koji je meč završio sa 28 poena, 7 skokova i 5 asisitenicja, Si Džej Mekalum je dao 21 poen, a standardno moćan dabl dabl učinak je imao Jonas Valančunas sa 15 poena i 13 skokova.

Sa druge strane i Ben Simons je propustio cijelu sezonu, ali iz drugačijih razloga.

Prvi pik iz 2016. godine je zbog navodnih psiholoških problema prvo želio pošto poto da napusti Filadelfiju, a kada je konačno trejdovan u Bruklin nije ni za njih odigrao prošle sezone ni jednu utakmicu.

Svoj povratak gldeaće da što prije zaboravi budući d aje meč završio sa 4 poena, po 5 skokova i asistencija, uz šest faulova u ranoj fazi posljednje dionice.

"Trebaće vremena, bio sam van košarke godinu dana, i idem kora po korak", kazao je Simons nakon meča.

Kod Bruklina Kevin Durent je ubacio 32 poena dok je Kajri Irving postigao 15.

"Ovo je liga odraslih ljudi, gdje tim koji ima snagu pobjeđuje. NOLA je izašla na parket i poslala poruku ligi da će biti jedan od pretedenata za prsten u narednim sezonama", kazao je Irving nakon meča.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније