Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Košarka

Л.В.

14. 11. 2022. 11:44 >> 11:44

NBA

Denver slavio protiv Čikaga: Vučević devet poena, Jokić osam uz 14 asistencija

Košarkaši Denver Nagetsa slavili su sinoć u Čikagu protiv ekipe Bulsa 103:126.

Noć koju je trebao da obilježi duel dvojice Nikola, našeg reprezentativca Vučevića i dvostrukog MVP-a Jokića, ali poenterski gledali ni jedan ni drugi košarkaš se nisu baš proslavili.

Naš košarkaš je meč završio sa 9 poena i 6 skokova, uz šut iz igre 4/10.

SA druge strane Jokić je u pobjedi svog tima učestvovao sa osam poena, ali stoprocentnim učinkom od 4/4 iz igre.

Srpski košarkaš nije previše šuteva uzimao, već je više bio raspoložen za razigravanje svojih saigrača, pa je tako podijelio čak 14 asistencija.

Denver je predvodio ovogodišnji povratnik u roster, Majkl Porter Junior koji je imao najbolji učinak ove sezone sa 31 ubačenim poenom .

Talentovano krilo ekipe iz Kolorada je imalo odličnoh 11/16 iz igre, a ubacio je i šest trojki.

"Osjetio sam momentum kod njega u trećoj četvrtini pa sam ga ostavio duže na parketu. Nisam jedan od onih trenera koji bi ugasili seriju kada je igrač u njoj", kazao je trener Majk Meloun nakon meča.

Džamal Marej je meč završio sa 23 poena, a interesantno je da je Meloun Jokića u igri držao svega 27 minuta, gdje je bukvalno bio oslobođen igre u posljednjoj dionici.

"On je imao 14 asisitencija za svega 27 minuta. Kao da se šali sa svima nama kada pokaže ovakvu dominaciju. Imao je dvije izgubljene lopte, ali sa 14 asistencija to je i dalje odnos 7/1. To je ono što ga ne čini dobrim igračem, već sjajnim", kazao je trener Denvera.

Kod Bulsa je podbacio i Demar DeRozan, koji nije uspio da uputi šut sve do sredine druge četvrtine, a meč je završio sa 16 poena.

Denver je sada na omjeru devet pobjeda i četiri poraza, dok Bulsi imaju šest trijumfa i osam poraza.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније