Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Košarka

[ Marko Jaćimović, TVCG ]

22. 11. 2022. 14:07 >> 14:06

KOŠARKAŠICE NA OKUPU

Pobjedom nad Dankinjama trasirati put ka prvom mjestu u grupi

Naše najbolje košarkašice okupile su se prvi put poslije godinu, za novi meč kvalifikacija za Evropsko prvenstvo iduće godine u Sloveniji i Izraelu. Izabranice Jelene Škerović u ovom “prozoru” očekuje samo duel sa Danskom u gostima, jer je Rusija ranije suspendovana.

Upravo meč sa Dankinjama mogao bi da trasira put ka prvom mjestu u grupi, koje donosi direktan plasman, jer su obje selekcije do sada pobijedile Austriju u jedinim odigranim duelima grupe “F”. Bez povrijeđene Milice Jovanović i Amerikanke Gatling, veću ulogu imaće mlađe igračice, ali u selekciji su i dvije povratnice - iskusne Jelena Dubljević i Jelena Vučetić.

“Svi znamo koliko je bitna utakmica i da nas pozitivan rezultat vodi korak bliže Evropskom prvenstvu, tako da idemo motivisano i hrabro na pobjedu”, jasna je bila Vučetić na konferenciji za medije u prostorijama Košarkaškog saveza Crne Gore.

Danska je reprezentacija koja gaji brzu igru i pokušava tempom da slomi rivale. Crna Gora će pokušati da uspori ritam utakmice, a jedan od aduta biće iskusna Dubljević, iako je za njom duža pauza zbog povrede.

“Imala sam dvije povrede mišića i bila van terena mjesec, ali sada ću moći da igram, mada poslije pauze treba malo vremena da se dođe do prave forme. Što se tiče utakmice one su jako specifična ekipa i moramo biti ozbiljne i skoncentrisane, da im ne bismo dozvolile da nametnu njihovu igru. Mislim da mladost naše selekcije može biti plus, već sada a posebno u narednim godinama, jer sa energijom i željom za dokazivanjem mislim da možemo najviše parirati. Sada bi duža klupa nego ranije mogla da bude presudna za dobar rezultat”, zaključila je Dubljević.

Crna Gora gostuje u danskoj u četvrtak od 18.30, a posljednja dva meča odigraće kod kuće sa Austrijom i Danskom, u februaru naredne godine.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније