Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Košarka

Б.Ч.Ј. [ Beta ]

09. 12. 2022. 12:48   >>  12:57

RAZMJENA ZATVORENIKA S RUSIJOM

Britni Grajner stigla u SAD

Avion u kome se nalazi američka košarkaška zvijezda Britni Grajner sletio je rano jutros u SAD, pošto je oslobođena u razmjeni zatvorenika poslije gotovo 10 mjeseci provedenih u zatvoru u Rusiji.

Juče je objavljeno da je Granjer razmijenjena za ruskog trgovca oružja Vitkora Buta. Razmjena je izvršena na aerodromu u Abu Dabiju, odakle su dalje prevezeni u svoje zemlje.

Grajner je viđena kako izlazi iz aviona u vazduhoplovnoj bazi San Antonio-Lakland u Teksasu.

Dogovor o razmjeni Grajner za ruskog trgovca oružja smatra se velikim podvigom za predsjednika SAD Džoa Bajdena koji ipak nije uspio da izdejstvuje oslobađanje još jednog Amerikanca Pola Vilana koji se drži u ruskom zatvoru gotovo četiri godine.

Dvostruka olimpijska šampionka Grajner je uhapšena 17. februara na moskovskom aerodromu jer je imala patrone za elektronske cigarete sa uljem kanabisa, te je osuđena na devet godina zatvora u Rusiji.

Viktor But, poznati ruski trgovac oružjem, proveo je više od 10 godina u pritvoru u Sjedinjenim Državama.

Oslobađanjem Buta SAD su oslobodile bivšeg potpukovnika sovjetske vojske koga američko ministarstvo pravde nekad opisalo kao najvećeg trgovca oružjem. Uhapšen je u Tajlandu 2008. i izručen SAD-u 2010.

On je služio kaznu od 25 godina zatvora na osnovu optužbi da je planirao da proda oružje vrijedno desetine miliona dolara, za koje su američki zvaničnici rekli da je trebalo da bude upotrijebljeno protiv Amerikanaca.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније