Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Košarka

Т.Г. [ Beta ]

12. 01. 2023. 21:59 >> 21:56

EVROLIGA

Košarkaši Zvezde ubjedljivi protiv Monaka

Košarkaši Crvene zvezde pobijedili su večeras na svom terenu Monako sa 92:68 (23:15, 27:21, 21:10, 12:22), u meču 19. kola Evrolige.

Zvezdu je do pobjede predvodio Filip Petrušev sa 21 poenom i šest skokova, a pratili su ga Luka Mitrović sa 15, Nemanja Nedović sa 11 i Ognjen Dobrić sa 10 poena.

Kod Monaka jedini raspoložen za igru bio je Majk Džejms sa 26 poena i šest skokova.

Crvena zvezda je zabilježila 10 pobjeda i devet poraza i zauzima deveto mjesto na tabeli. Monako je na četvrtoj poziciji sa 12 pobjeda i sedam poraza.

U narednom kolu, Zvezda će gostovati Žalgirisu, dok će Monako gostovati Fenerbahčeu.

Crvena zvezda je bolje ušla u meč i sa više energije prvenstveno u fazi odbrane. U osmom minutu crveno-bijeli su stigli do maksimalnih 12 poena prednosti (23:11).

Zvezda je bolje otvorila i drugu deonicu, Dobrić, Nedović i Marković su vezali tri trojke za crveno-bijele i vratili prednost na 12 poena (32:19).

Do kraja poluvremena Zvezda je nastavila sa odličnom igrom, prvenstveno u fazi napada i na poluvrijeme je otišla sa 18 poena prednosti (54:36).

Crveno-bijeli su u prvom dijelu postigli devet trojki iz 19 pokušaja, dok su za dva poena imali samo jedan promašaj 12/13.

Zvezdu su do ubjedljive prednosti predvodili Nemanja Nedović sa 11, Luka Mitrović sa 10 i Filip Petrušev sa devet poena. Kod Monaka jedini raspoložen je bio Majk Džejms sa 16 poena.

Monako je u trećoj deonici uspio da smanji razliku Zvezde na 11 poena, ali je Zvezda sa tri vezane trojke i poenima Mitrovića napravila seriju od 11:0 i uspjela ne samo da odbije napad Monaka, već i da u poslednju četvrtinu uđe sa maksimalnom prednošću 72:50.

U poslednjoj deonici Zvezda je rutinski kontrolisala meč i na trenutke atraktivnom igrom uvećavala svoju prednost 92:68.

Zvezda je do ubjedljive pobjede stigla zahvaljujući odličnoj napadačkoj igri. Crveno-bijeli su postigli 15 trojki iz 32 pokušaja i upisali su 28 asistencija.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније