Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Košarka

С.В. [ Beta ]

31. 01. 2023. 23:07 >> 23:02

EVROLIGA

Partizan se poigravao sa Asvelom, ubjedljiv poraz Zvezde u Bolonji

Košarkaši Partizana pobijedili su večeras u Beogradu ekipu Asvela sa 92:71, u utakmici 22. kola Evrolige.

Najbolji učinak u domaćem timu imao je Kevin Panter sa 22 poena i četiri uhvaćene lopte, Dante Eksum je postigao 13, dok je Matijas Lesor upisao 12 poena i četiri skoka.

U francuskoj ekipi po 14 poena i šest skokova su zabilježili Jusufa Fol i Iv Pons, a Di Bost je postigao 11 poena, uz pet asistencija.

Partizan sada ima 11 pobjeda i 11 poraza, dok je Asvel na učinku 8/14.
Crno-bijeli su odigrali dobro prvo poluvrijeme, a do prvog osjetnijeg vođstva stigli su kada su serijom 8:0 poveli sa 19:11. Uslijedili su poeni Lesora i prva dvocifrena prednost (23:13), da bi izabranici Željka Obradovića na prvi odmor otišli da devet poena viška na svom kontu (25:16).

Raspoloženom Panteru su se u drugoj četvrtini pridružili Eksum i Naneli, poslije čije dvije vezane trojke je Partizan stigao do plus 16 (43:27). "Crno-bijeli" su na veliki odmor otišli sa 14 poena prednosti (50:36).

Meč u ponovo prepunoj Beogradskoj areni praktično je riješen u trećoj dionici. Domaći tim je na startu drugog poluvremena povukao Trifunović, nadovezali su se Avramović i Panter i crno-bijeli su poveli sa velikih 29 poena prednosti (75:49) što je do kraja meča bilo nedostižno za gostujući tim.

Košarkaši Crvene zvezde poraženi su večeras na gostovanju od ekipe Virtusa iz Bolonje sa 72:84.

Najefikasniji u beogradskom timu bio je Luka Vildosa sa 20 poena, a dvocifreni učinak imao je i Dalibor Ilić sa 10 poena, uz sedam skokova.

Tornike Šengelija je vodio Virtus do pobjede sa 15 poena, uz po četiri skoka i asistencije, Kajl Vims je dodao 13 poena, uz četiri uhvaćene lopte, dok su po 11 poena postigli Isaija Kordinije i Muamadu Žajte (osam skokova).

Virtus je sada na 12. mjestu Evrolige sa 10 pobjeda i 12 poraza, dok je Zvezda poslije trećeg vezanog poraza na 13. mjestu sa istim učinkom i lošijim međusobnim skorom.

Virtusu je malo manje od dva minuta bilo potrebno da povede sa 0:9, nakon što je trojku postigao Miloš Teodosić.

Poslije koša Vimsa tim iz Bolonje ubrzo dolazi do dvocifrene prednosti, a tokom prve četvrtine domaći tim je poveo i sa plus 18 (9:27).

Na početku druge dionice Virtus je u dva navrata došao do 19 poena prednosti (14:33, 19:38). Zvezda je zatim napravila seriju 6:0, koja je "krunisana" poenima Stefana Lazarevića.

Do kraja prvog poluvremena Virtus je sačuvao dvocifrenu razliku, a na odmor se poslije koša Filipa Petruševa otišlo rezultatom 35:48.

I u nastavku meča italijanska ekipa je kontrolisala rezultat, dok crveno-bijeli nijednom nisu uspjeli da smanje razliku ispod 10 poena.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније