Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Košarka

16. 03. 2023. 06:58 >> 17:53
1

VUJAČIĆ ZA PORTAL RTCG

Turbulentna sezona Sutjeske, do cilja došli težim putem

Košarkaši nikšićke Sutjeske prošli su kroz dosta turbulencija u ovogodišnjoj sezoni NLB ABA 2 lige, ali i došli do cilja - plasmana na finalni turnir. Trener Darko Vujačić za Portal RTCG ističe da su regularni dio završili sa pobjedom više nego lani, te da su zadovoljni rezultatima, iako im iz "balona" u "balon" zdravstveni bilten igrača nije išao na ruku.

Strateg Sutjeske naglašava da ekipa, od početka sezone, nije uspjela biti kompletna cijeli mjesec. Zbog toga su, kako kaže, morali da se prilagođavaju.

"Pred prvi 'balon' ostali smo bez Arsenija Vučkovića, koji je iskoristio mogućnost izlaska iz ugovora. Riječ je o igraču koji je donosio širinu u napadu, na poziciji 4 i u tom momentu, sa nedovoljno oporavljenim Popovićem, idemo u 'balon'. Sve ove stvari uticale su da na terenu ne izgledamo kao što smo izgledali kroz pripremni period. Igra se zasnivala na jakoj i čvrstoj odbrani, sa dosta kontranapada i tranzicije, ali zbog pomenutih stvari, morali smo se prilagođavati situaciji i pokušati da izvučemo najviše iz ekipe, da bismo došli do pozitivnog rezultata", kaže Vujačić.

Pred svaki od "balona" lige imali su određenih problema, nedovoljno pripremljeni za izazove koji su ih očekivali.

"Nešto je više od sedam mjeseci od početka treninga i moram istaći da ukupno mjesec dana nijesmo uspjeli biti kompletni. Ovo su stvari koje su nas mnogo poremetile i uigrati ekipu, slagati kockice u željeni mozaik, za šta je bilo potrebno i vrijeme, i spremiti je za jake i zahtjevne utakmice, bilo je skoro nemoguće. Pred četvti 'balon' ostali smo i bez Milana Lužaića, koji je takođe iskoristio mogućnost izlaska iz ugovora i za nas još jedan od problema sa kojim smo bili suočeni i sa još manjom rotacijom nastupali na tom balonu", priča Vujačić.

Naglašava da je kroz sve utakmice, kako ABA, tako i domaćeg prvenstva, bilo vidno da kod pojedinih igrača, pogotovo domaćih, fali iskustva i samopouzdanja, te da je potrebno vrijeme i strpljenje u njihovom košarkaškom sazrijevanju.

"I vrijeme i strpljenje i dalje postoje, ali vidno je bilo da nam treba širina u napadu i da su nam potrebna pojačanja, a u isto vrijeme i oni lakše da se izbore sa pritiskom koji nose zbog svojih uloga ove sezone. Zbog neočekivanih odlazaka dva igrača, momci su od prvog 'balona' davali 120 odsto sebe, da izvučemo što bolji rezultat iz svake utakmice. U tom momentu je bio jako mali broj slobodnih igrača na tržištu, a samim tim i sve manje mogućnosti da nađemo ono što nam je potrebno. Zbog te situacije odlučili smo se za igrače sa koledža", dodaje trener.

Povrede Vladimira Tomaševića i Miloša Koprivice oslabili su ekipu u posljednjem balonu regionalne, ali i utakmicama crnogorske lige. Koliko znače timu, najbolje je pokazala statistika.

"To su dva igrača oko kojih se igra dosta bazirala i koji su donosili dosta u oba pravca. Bez jednog od njih dvojice ovaj tim nije isti, a neigranjem obojice osjetno je i teško iznijeti sve utakmice u oba takmičenja. Zato ovaj rezultat ima svoju težinu i veliki je zbog načina na koji smo dospjeli među osam najboljih. Kroz šta smo prošli, najbolje znamo mi", poručuje Vujačić.

Žal zbog nedorečenosti na terenu

U četvrtfinalu ABA 2 lige, nikšićki tim očekuje duel sa Krkom. Vujačić ocjenjuje da je riječ o najkompletnijoj ekipi, koja je na svakoj poziciji "pokrivena" sa dva iskusna i fizički dominantna igrača.

"Dobili smo najtežeg protivnika i jednog od glavnih favorita za ulazak, pogotovo kad znamo da mi ne možemo odigrati završnicu u najboljem sastavu i ostaje žal što ostajemo nedorečeni, kako sad u završnici, tako i kroz cijelo prvenstvo. Koprivica neće moći do kraja da pomogne timu, a Tomašević je pod znakom pitanja. Očekujemo da dobije zeleno svjetlo za lagane treninge i ako bude sve u redu, predstoji period oporavka koji je nepredvidiv kad je u pitanju njegov postojeći problem", kaže sagovornik Portala RTCG.

Što se tiče domaćeg prvenstva, Nikšićane u subotu čeka bitna utakmica protiv Milenijuma (19:30 sati). Trener Sutjeske očekuje težak meč, budući da suparnička ekipa, kako kaže, ima i kvalitet i iskustvo.

"Sa tom pobjedom i matematički bismo obezbijedili jedno od prva dva mjesta, što je bio cilj i u domaćem prvenstvu. Zajedno, sa ABA 2, bismo zaokružili naše postavljene ciljeve do kojih smo došli težim putem", zaključuje Vujačić.

 

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније