Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Košarka

В.Г.

17. 03. 2023. 23:00 >> 23:04

EVROLIGA

Zvezda pala u "Blaugrani", Alba slavila protiv Bajerna u posljednjoj sekundi

Košarkaši Crvene zvezde izgubili su večeras u Španiji od Barselone sa 79:85 (15:18, 21:22, 21:17, 22:28), u utakmici 29. kola Evrolige.

Najefikasniji u ekipi Zvezde bio je Fakundo Kampaco sa 24 poena uz četiri asistencije. Filip Petrušev postigao je 12 poena uz šest skokova, Bendžamin Bentil 11 poena uz sedam skokova, a Luka Mitrović 11 poena uz šest skokova.

Barselonu su predvodili Jan Veseli sa 21 poenom i šest skokova i Nikola Mirotić sa 21 poenom i pet skokova. Tomas Satoranski utakmicu je završio sa 13 poena i pet asistencija, Aleks Abrines sa 12 poena, a Rokas Jokubaitis sa osam poena i osam asistencija.

Barselona je od početka vodila sve do starta druge četvrtine kada su crveno-bijeli poveli sa 19:18. Poenima Mitrovića, Kampaca i Petruševa Zvezda je povela sa 25:20, ali su domaći prije svega preko Mirotića, Abrinesa, koji je u prvom poluvremenu pogodio četiri "trojke" iz četiri pokušaja i Veselog preokrenuli na 40:31.

Zvezda je do kraja poluvremena uspjela da veže pet poena i smanji zaostatak.

Barselona je dobro počela drugo poluvrijeme i nije dozvolila Zvezdi tri minuta da postigne koš, pa je povela sa 10 razlike. Poslije toga gosti su popravili šut za tri poena i predvođeni Kampacom stigli na dva poena zaostatka (48:50).

Španski tim uspio je da vrati sedam razlike, a Kampaco, Bentil i Luka Vildosa donijeli su izjednačenje 57:57 na kraju treće četvrtine.

Barselona je dobro počela posljednju dionicu i stekla 10 razlike, 69:59, a Zvezda je uspjela da se primakne na dva poena, 76:78. Košem Jokubaitisa i "trojkom" Nikole Kalinića Barselona je ponovo povela sa sedam razlike i prednost sačuvala do kraja.

Zvezda sada ima 12 pobeda i 17 poraza na 14. mestu na tabeli, a Barselona je treća sa 19-10.

U sljedećem kolu Zvezda će dočekati Baskoniju, a Barselona će u Atini igrati protiv Panatinaikosa.

Alba je slavila u gostima protiv minhenskog Bajerna 76:75, u posljednjoj sekundi košem Janija Vecela.

Maodo Lo je bio najefikasniji u timu Albe sa 16 poena uz 4 asistencije, Vecel je upisao 11, a Tamir Blat 10 poena uz 7 asistencija.

Kod domaćih dvocifreni su bili Kasijus Vinston sa 14 uz 8 asistencija, Isak Bonga sa 12 i Nils Gifaj sa 11 poena. Vladimir Lučić je imao 7 poena uz 4 skoka.

Ekipa iz Berlina se na posljednjoj poziciji izjednačila sa Asvelom sa učinkom 8-21, dok Bavarci imaju skor 11-18.

Alba u sledćem kolu dočekuje Anadolu Efes, a Bajern gostuje u Milanu.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније