Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Košarka

Л.В.

21. 03. 2023. 11:59 >> 11:59
1

LEGENDA HRVATSKE KOŠARKE

Arapović: Cibona je prodala Zvezdi mjesto u Evroligi za 800.000 eura

Franjo Arapović, legenda hrvatske i jugoslovenske košarke, član Cibonine ekipe koja je osvojila dvije uzastopne titule Evrolige, ponovo je uzdrmao košarkaški region, izjavom da je Crvena zvezda kupila od Cibone mjesto u Evroligi.

Jedno od najvećih iznenađenja ikada u istoriji ABA lige desilo se na Final 4 (format koji se tada igrao) lige, kada su Zagrebčani izbacili u polufinalu favorizovanu Crvenu Zvezdu.

Cibona je otišla tada na završni turnir kao četvrtoplasirana, ispred podgoričke Budućnosti koja je krajem regularnog dijela vezala tri poraza i tako ispala iz trke.

U prvom polufinalnom duelu zablistalo je tandem Blesingejm - Šarić koji je kombinovano ubacio 49 poena (Amerikanac je dao 28, hrvatski košarkaš 21 poen).

U finalu su dobili Cedevitu koja je takođe šokirala Partizan trojkom Nolana Smita sa centra.

Cibona je nakon toga trebala da ide u Evroligu kao šampion ABA lige, ali na kraju nije pošla, zbog finansijskih problema, pa je njeno mjesto zauzela Crvena zvezda.

Prvi koji je progovorio o toj situaciji, gotovo šest godina kasnije je bio hrvatski trener Aleksandar Petrović koji je u jednom podkastu kazao.

"Ne bih rizikovao neku sudsku tužbu, u tom kontekstu, ali ostalo je u vazduhu, da je navodno, Cibona za to odustajanje bila ipak finansijski pokrivena", kazao je popularni Aco.

Sada, tri godine kasnije i Arapović je otišao korak dalje.

“Oni prodaju Evroligu Zvezdi, a mi znamo da je prodana. Sad taj čovjek koji je najviše uzeo pravi apartmane na Krku, pet apartmana. Mislim sve se zna. Otvorimo to. Gledam televiziju gdje predsjednik Zvezde, Nebojša Čović, koga pita novinarka kako je dobila informaciju da su prije dva dana u Ljubljani od Cibone kupili Evroligu za 800.000 eura, a on kaže to je puno manje od 1.200.000 koliko je tražio ULEB. I šta sad?", kazao je Ara

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније