Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Košarka

И.Ш. [ Beta ]

22. 03. 2023. 21:08   >>  21:08

NBA

Džordan razmišlja o prodaji Šarlot Hornetsa

Šestostruki NBA šampion Majkl Džordan razmišlja da proda vlasnička prava u Šarlot Hornetsima, ekipi koju je većinski preuzeo 2010. godine.

"Prije četiri godine, Majkl Džordan je prodao udio u Šarlot Hornetsima grupi koju je predvodio Gejb Plotkin. Kao prirodan korak u procesu, Majkl i Gejb razgovaraju o tome da njegova grupa potencijalno kupi dodatni udio", naveli su danas u izjavi za Asošijeted pres iz Džordanove poslovne kancelarije.

U saopštenju se dodaje da "nije sigurno da će prodaja biti izvršena".

Legendarni košarkaš je 2019. godine prodao svoj dio Plotkinu, osnivaču "Melvin Kepitala" i Denijelu Sandhajmu iz "D1 Kepitala", ali je on i dalje većinski vlasnik franšize. Forbs procjenjuje vrijednost kluba na 1,7 milijardi dolara.

Džordan je jedini Afroamerikanac na čelu tima u NBA ligi. Tokom igračke karijere Džordan je osvojio šest titula sa Bulsima, a 14 puta je igrao na Ol-staru.

Ipak, 60-godišnja košarkaška legenda nije imala mnogo uspjeha kao vlasnik NBA tima.

Od 2010. godine Hornetsi imaju skor od 419 pobeda i 595 poraza, a ove sezone će po sedmi put zaredom propustiti plej-of.

Hornetsi su samo dva puta u 13 sezona pod Džordanom došli do plej-ofa i nikada nisu stigli do druge runde.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније