Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Košarka

Б.Б. [ Beta ]

28. 03. 2023. 08:05   >>  08:05 1

NBA LIGA

Tripl-dabl Jokića u pobjedi Denvera protiv Filadelfije

Košarkaši Denvera pobijedili su noćas Filadelfiju sa 116:111 i ostvarili četvrtu uzastopnu pobjedu u NBA ligi.

Denver je predvodio srpski centar Nikola Jokić sa 25 poena, 17 skokova i 12 asistencija, što je bio njegov 29. tripl-dabl u sezoni. Džamal Marej postigao je 19 poena uz sedam asistencija, a Brus Braun 18 poena uz pet asistencija. Majkl Porter dodao je 15 poena i šest skokova.

Filadelfija je pretrpjela treći uzastopni poraz, a najefikasniji u ekipi bio je Tajris Maksi sa 29 poena, a imao je i pet asistencija, četiri skoka i tri ukradene lopte. Pol Rid postigao je 16 poena uz devet skokova, a sa 16 poena utakmicu je završio i Tobajas Haris.

U ekipi nije bilo najboljeg igrača Džoela Embida zbog problema sa listom desne noge.

Denver je prvi u Zapadnoj konferenciji sa 51 pobjedom i 24 poraza, dok je Filadelfija treća na Istoku sa 49/26.

Košarkaši Milvokija pobijedili su Detroit sa 126:117 i postali najbolja ekipa lige sa 54 pobjede i 21 porazom. Bakse je predvodio Kris Midlton sa 34 poena, osam skokova i pet asistencija, a Bruk Lopez postigao je 24 poena uz 14 skokova. Dževon Karter doprinio je pobjedi sa 22 poena, a Bobi Portis sa 21 poenom i 14 skokova.

Debitovao je Goran Dragić, ali se nije upisao među strijelce, a utakmicu su propustili Janis Adetokunbo zbog problema sa koljenom i Dže Krauder zbog problema sa listom.

Detroit je izgubio šestu uzastopnu utakmicu, odnosno 17. put u posljednjih 18 utakmica, a najefikasniji u ekipi bio je Džejden Ajvi sa 32 poena uz osam skokova i osam asistencija.

Košarkaši Dalasa pobijedili su Indijanu sa 127:104 i vratili se u igru za plasman u plej-in. Luka Dončić bio je najefikasniji u pobjedničkoj ekipi sa 25 poena uz sedam skokova i šest asistencija. Slovenački košarkaš je igrao pošto mu je liga izbrisala jednu tehničku grešku, a samim tim i suspenziju od jedne utakmice.

Džejden Hardi dodao je 20 poena, a Kajri Irving 16 poena i šest asistencija za Dalas, koji je prekinuo niz od četiri poraza. Dalas sada ima 37/39, koliko imaju i Los Anđeles Lejkersi na posljednjem 10. mjestu koje vodi u plej-in.

Indijana je izgubila treću uzastopnu utakmicu, odnosno šestu u posljednjih osam, a najefikasniji u ekipi bio je Benedikt Maturin sa 26 poena.

Košarkaši Njujorka pobijedili su Hjuston sa 137:115 i prekinuli niz od tri poraza. Nikse je predvodio Imanuel Kvikli rekordom karijere od 40 poena. Džulijus Rendl u pobjedi je učestvovao sa 26 poena, Ar Džej Baret sa 19, a Kventin Grajms sa 14 poena, devet skokova i šest asistencija.

Hjuston je pretrpio šesti uzastopni poraz, a najefikasniji u ekipi bili su Kevin Porter sa 26 poena, Džejden Grin sa 19 i Kenjon Martin sa 18 poena uz šest skokova. Srpski centar Boban Marjanović utakmicu je završio bez poena, sa tri skoka i asistencijom.

Košarkaši Finiksa pobijedili su Jutu sa 117:103 i učvrstili se na četvrtom mjestu koje bi im donijelo prednost domaćeg terena u prvom kolu plej-ofa na Zapadu.

Najefikasniji u pobjedničkom timu bio je Devin Buker sa 24 poena uz sedam skokova i pet asistencija. Deandre Ejton dodao je 14 poena i osam skokova, Terens Ros 13, a Kameron Pejn 12 poena.

U ekipi Jute, koja je vezala četvrti poraz, Lauri Markanen postigao je 25 poena uz devet skokova, a Voker Kesler dodao je 18 poena, osam skokova i sedam blokada.

U ostalim utakmicama Nju Orelans je pobijedio Portland sa 124:90 i ostvario petu uzastopnu pobedu, Los Anđeles Klipersi bili su bolji od Čikaga sa 124:112, dok je Minesota pobijedila Sakramento sa 119:115 i zabilježila četvrtu uzastopnu pobjedu.

 

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније