Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Košarka

С.В. [ Beta ]

29. 03. 2023. 21:18 >> 21:19

EVROLIGA

Zvezda ubjedljiva protiv Valensije

Košarkaši Crvene zvezde pobijedili su večeras na svom parketu Valensiju 92:73, u meču 31. kola Evrolige.

Najbolji kod Zvezde bio je Filip Petrušev sa 20 poena i sedam skokova, a pratili su ga Ognjen Dobrić sa 16 i Fakundo Kampaco sa 15 poena.

Najefikasniji kod Valensije bili su Džona Radebo sa 14, Džared Harper sa 12 i Kris Džons sa po 12 poena. Bojan Dubljvić je meč završio sa pet poena.

Obje ekipe su zabilježile 14 pobjeda i 17 poraza i nalaze se na diobi 12. mjesta na tabeli.

U sljedećem kolu, Zvezda će gostovati Asvelu, dok će Valensija gostovati Žalgirisu.

Košarkaši Zvezde su tokom čitave prve četvrtine imali prednost, ali su ishitrenim napadami i lošom odbranom u posljednjem minutu prvu dionicu završili sa poenom zaostatka (20:21).

Zvezda je bila bolji rival i u drugoj dionici, i nakon trojke Holanda i poena Martina na dva i po minuta do kraja stigla do maksimalnih osam poena prednosti (44:36).

Do poluvremena crveno-bijeli su sačuvali prednost, ali je utisak da su na pauzu mogli da odu sa ubjedljvijim vođstvom (46:41).

Zvezda je bolje ušla i u nastavak meča, i nakon trojke Vildoze i koša Petruševa, stigla poslije dva minuta igre prvi put do dvocifrene prednosti (53:43).

Krajem treće četvrtine Nikola Ivanović je dobio udarac od Rivera, uhvatio se za rame, morao je da napusti igru i ode u svlačionicu. Povreda nije bila ozbiljnije prirode i on se krajem meča vratio na parket.

I u posljednjoj dionici Zvezda je nastavila sa dobrom igrom i poslije trojke Holanda stigla do nove maksimalne prednosti 76:64.

Do kraja meča Valensija nije uspjela ozbiljnije da ugrozi crveno-bijele. Zvezda je kontrolisala igru i bez većih poteškoća stigla do 14. pobjede u Evroligi.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније