Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Košarka

Б.Ч.Ј. [ Beta ]

08. 05. 2023. 08:31 >> 08:31

NBA LIGA

Denveru nedovoljno i 53 poena Jokića, Finiks izjednačio na 2:2

Košarkaši Finiksa pobijedili su prošle noći na svom terenu ekipu Denvera sa 129:124 i tako izjednačili na 2:2 u polufinalu plej-ofa Zapadne konferencije NBA lige.

Nagetsima nije bila dovoljna ni sjajna partija Nikole Jokića koji je ubacio 53 poena što je njegov novi rekord u plej-ofu NBA lige. Srpski centar je šutirao 20 od 30 iz igre, a upisao je i 11 asistencija i četiri skoka.

Jokiću je na ovom meču nedostajala pomoć saigrača, pošto je Džamal Marej ubacio 28, a Aron Gordon i Majkl Porter samo po 11 poena.

Sanse su do pobjede predvodili Devin Buker i Kevin Durent sa po 36 postignuta poena, dok je Landri Šamet dodao 19 poena, uključujući i četiri važne trojke u posljednjoj četvrtini kada je meč i prelomljen.

Sansi su u posljednju četvrtinu ušli s vođstvom 98:92, nakon što je Buker u trećoj ubacio 17 poena. Domaći tim je sve vreme održavao prednost, Denver je u samom finišu prišao na 123:120, ali je Finiks na kraju sačuvao vođstvo i pobjedu.

Ovaj meč obilježila je i tehnička greška koju je dobio Jokić u drugoj četvrtini.

Naime, nakon što je Džoš Okogi pokušao da spase jednu loptu i sa njom završio u prvom redu pored terena, ona je stigla u ruke vlasnika Finiksa Meta Išbija. Jokić je, u pokušaju da uzme loptu kako bi se igra što prije nastavila, gurnuo Išbija zbog čega su ga sudije kaznile tehničkim faulom.

Serija se se sada vraća u Denver, a peta utakmica je na programu u noći između utorka i srijede.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније