Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Košarka

С.В. [ KSCG ]

26. 05. 2023. 15:20 >> 15:21

IGRE MALIH ZEMALjA

Škerović: Želimo zlato na Malti; Bošković: Rivali nepoznanica, vjerujem u dobar rezultat

Crnogorske košarkaške reprezentacije igraće na Igrama malih zemalja. Košarkašice koje predvodi Jelena Škerović na Malti će nastaviti uigravanje za Eurobasket, dok će mušarci nastupiti sa B selekcijom.

Selektorka neće moći da računa na Natašu Mek, Taju Rejmer, Jelenu Dubljević i Jovanu Pašić.

"Imamo dvije utakmice iza sebe protiv Srbije, nastavljamo da radimo i popravljamo igru. Iskoristićemo vrijeme na Malti da radimo na fizičkoj spremi i taktici. Protivnici nijesu na nivou rivala koje ćemo imati na Eurobasketu, ali će značiti mečevi da pripremimo taktiku. Mislim da svi očekuju, kao i mi, zlato. Međutim, moramo to da pokažemo na terenu i da ne dozvolimo nikakvo iznenađenje," istakla je Škerović.

Na spisku za ovaj izazov su:

Milica Jovanović, Jelena Vučetić, Sofija Živaljević, Božica Mujović, Bojana Kovačević, Dragana Živković, Marija Leković, Zorana Radonjić, Maja Bigović, Ksenija Šćepanović, Milena Jakšić i Lana Vukčević.

Našu B selekciju na Malti vodiće Goran Bošković. On je istakao da su rivali nepoznanica, ali da vjeruje u dobar rezultat.

"Trenirali smo prethodnih sedam dana. Trudili smo se da radimo što bolje i da napravimo pravu atmosferu i da u datom momentu izgledamo najbolje moguće. Nije lako za sedam dana, ali momci dobro rade i ja sam tim jako zadovoljan. Nezgodno je što su neki ranije, a neki kasnije završili sezonu, pa nijesu ni u približno istom trenažnom procesu i fizičkom statusu, pa smo balansirali i radili stvari koje prijaju svima. Očekivanja su da budemo na nekom maksimalnom nivou. Ne znamo puno o protivnicima, tek smo počeli skauting, tako da ćemo se u hodu, tokom takmičenja baviti rivalima," istakao je Goran Bošković.

Za B reprezentaciju će igrati: Nenad Vuković, Petar Kusovac, Miloš Krivokapić, Filip Anđušić, Viktor Vujisić, Pavle Đurišić, Marko Kljajević, Balša Živanović, Zdravko Bošković, Bogdan Bojić, Miloš Vujović.

Raspored mečeva za muškarce:

Crna Gora - Luksemburg (Crna Gora - Malta (31. maj, 14:30)

Crna Gora - Kipar (1. jun, 19:00)

2. jun - polufinale

3. jun - mečevi za plasman

Raspored mečeva za žene:

Crna Gora - Luksemburg (30. maj, 12:15)

Crna Gora - Malta (31. maj, 12:15)

Crna Gora - Kipar (1. jun, 16:45)

2. jun - polufinale

3. jun - mečevi za plasman

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније