Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Košarka

С.В/М.В.

28. 05. 2023. 12:08 >> 12:09
2

IZBORNA SJEDNICA 16. JUNA

Peković i Lukšić kandidati za predsjednika KSCG

Za funkciju predsjednika Košarkaškog saveza Crne Gore u igri su dva kandidata - u pitanju su aktuelni prvi čovjek Upravnog odbora, Nikola Peković i bivši predsjednik naše Kuće košarka Igor Lukšić, nezvanično saznaje Portal RTCG. Izborna Skupštini KSCG zakazana je za 16. jun.

Kako saznajemo, Lukšića je predložilo 23 kluba, a Pekovića deset, taman koliko je i dovoljno da se uđe u trku za predsjednika saveza.

Pravo glasa imaju 85 delegata iz 65 klubova.

Lukšić je bio na čelu KSCG u periodu od marta 2010. do februara 2011. godine. On je nekadašnji premijer Crne Gore, bio je poslanik DPS-a, ministar finansija, predsjednik Vlade Crne Gore od 2010. do 2012, zamjenik premijera i ministar spoljnih poslova i evropskih integracija u Đukanovićevoj vladi od 2012. do 2016.

Trenutno je vanredni profesor na Univerzitetu Donja Gorica.

Peković je 24. maja 2021. na mjestu predsjednika naslijedio Veselina Barovića.

Rok za predaju kandidatura je istekao sinoć u ponoć.

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније