Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Košarka

Л.К. [ Beta ]

07. 06. 2023. 17:02 >> 17:01

SAOPŠTENjE

KK Partizan: Ne podržavamo vrijeđanja

Košarkaški klub Partizan objavio je danas saopštenje u kom navodi da vrijeđanja sa tribina nisu vrednosti koje Partizan podržava.

"Veliki broj navijača nosio je Partizan do pobjeda i u "majstorici" četvrtfinala i u dvije utakmice polufinala, što je dodatno pomjerilo granice kada je atmosfera u pitanju i podiglo ugled čitave regionalne lige. Veliki broj djece na tribinama, dolazak porodica na utakmice je nešto čime se Partizan ponosi i nešto o čemu u superlativu govori i piše gotovo čitava košarkaška Evropa", navodi se u saopštenju.

Partizan je u polufinalu ABA lige savladao Cedevita Olimpiju sa 2:1 u pobjedama, a u finalu će igrati protiv Crvene zvezde.

"Ipak, tokom posljednjih nekoliko mečeva, među navijačima u dvorani su se vratile stare loše navike za koje Klub čvrsto vjeruje da im nije mjesto na sportskim borilištima. Vrijeđanje na osnovu klupske, političke, vjerske ili bilo koje druge pripadnosti nisu vrijednosti koje Partizan Mozzart Bet podržava", dodaje se u saopštenju.

Partizan je naveo da želi da apeluje na navijače da se tokom finala "fokusiraju isključivo na podršku igračima Partizana i treneru Željku Obradoviću".

"Vatrena ali sportska atmosfera koja je naročito u drugom dijelu sezone krasila Štark arenu kada u njoj igra Partizan, takva treba da ostane i tokom finalne serije", saopštio je klub.

Iz Partizana su naveli i da "rasipanje energije na vrijeđanja rivala, vrijeđanje zvaničnika rivala, vrijeđanje članova porodice ili pak vrijeđanje državnih zvaničnika i drugih učesnika u javnom životu, najmanje koristi onima zbog kojih se u dvorani okupljamo – igračima i trenerima".

"Zbog toga, Partizan poziva navijače da tokom predstojeće finalne serije sa tribina emituju samo ljubav i pruže im podršku onako kako samo oni to znaju", zaključuje se u saopštenju.

Prvi meč finalne serije na programu je 12. juna, a domaćin će biti Partizan.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније