Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Košarka

С.В.

31. 08. 2023. 15:53 >> 15:55

SUSRET NA MUNDOBASKETU

Poceko i Pakjao igrali šah u Manili

Kontroverzni italijanski selektor Đanmarko Poceko i najveći filipinski sportista svih vremena Mani Pakjao sreli su se danas u Manili i odigrali partiju šaha.

Uz to, temperamentni Italijan je legendarnom "Pekmenu" poklonio dres reprezentacije Italije s njegovim prezimenom i brojem jedan.

Poceka sjutra čeka meč sa Srbijom koji može da odluči putnika u četvrtfinale Mundobakseta.

Inače, na Filipinima je održan i famozni meč za šahovski prijesto Karpov-Korcnoj 1978, baš kad je bio Mundobasket u Manili.

Meč je bio simbol hladnog rata, jer je disident Korcnoj pobjegao u Švajcarsku, meč špijunaže. Tada ništa manje čuven od bokserskog meča "Triler u Manili", Ali-Frejzer 1975..

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније