Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Košarka

L.V. [ Beta ]

06. 01. 2024. 19:28 >> 19:28
Čitaj mi:

ABA

Cedevita Olimpija uzela mjeru i Zvezdi: Veliki trijumf Ljubljančana

Košarkaši Cedevite Olimpije pobijedili su večeras u Ljubljani Crvenu zvezdu sa 96:86 (23:21, 26:16, 21:28, 26:21) u derbi utakmici 15. kola regionalne ABA lige.

Košarkaši Cedevite Olimpije pobijedili su večeras u Ljubljani Crvenu zvezdu sa 96:86 (23:21, 26:16, 21:28, 26:21) u derbi utakmici 15. kola regionalne ABA lige.

Olimpiju je do trijumfa predvodio Karlo Matković sa 23 poena i sedam skokova, dok je Zoran Dragić postigao 19, a 15 je dodao Devejn Stjuart.

U ekipi Zvezde istakao se Jago dos Santos sa 24 poena i četiri asistencije, dok je Nemanja Nedović takođe postigao 24, a Rokas Giedraitis sa 17 poena.

Domaćin, koji se mnogo muči u Evrokupu i još uvek nema trijumf, u potpunosti je nadigrao i drugi evroligaški tim u ABA ligi, Crvenu zvezdu. Crveno-bijeli su poslije "večitog" derbija i pobjede, na gostovanju djelovali prilično neorganizovano. Iz tima je ponovo izostao Luka Mitrović, a ni Fredi Gilespi nije imao zapaženu ulogu, dok je Dalibor Ilić meč presedio na klupi.

Olimpija je od sredine prve dionice bila bolji rival i od tog trenutka postepeno je gradila prednost, koja je u jednom trenutku treće četvrtine iznosila i 18 poena - 56:38. Tim Janisa Sferopulosa se djelimično podigao nakon ubjedljivog zaostatka, pa čak i prišao na tri poena zaostatka na oko četiri minuta prije kraja, ali više od toga nisu mogli.

Zvezda je prva na tabeli sa 13 pobjeda i dva poraza, dok je Cedevita Olimpija druga sa 11 trijumfa iz 15 mečeva.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније