Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Košarka

N.R.

26. 01. 2024. 13:11 >> 13:11

U PADU HELIKOPTERA

Četiri godine od smrti Kobija Brajanta

Prije tačno četiri godine u košarkašku legendu ušao je Kobi Brajant.

Tog 26. januara 2020. godine cijeli svijet je u ostao u šoku na vijest o pogibiji jednog od najboljih igrača svih vremena.

Brajant je stradao u padu privatnog helikoptera u kojem je bilo još osam osoba, među njima i njegova ćerka Đana.

Zajedno sa Brajantom i Đanom u helikopteru koji je putovao ka akademiji "Mamba" u mjestu Tauzend Ouks, 60 kilometara zapadno od centra Los Anđelesa, putovali su i bejzbol trener Džon Altobeli, njegova supruga Keri i ćerka Alisa, košarkaški trener Kristina Mauzer, mlada košarkašica Pejton Čester i njena majka Sara te pilot Ara Zobajan.

Svih devet osoba je poginulo u udaru u tlo i eksploziji helikoptera. Istražitelji su utvrdili da krivicu za pad helikoptera snosi pilot, koji je polijeteo u oblake iako je to zakonom zabranjeno.

U izveštaju koji ima više od 600 strana, navodi se i da je pilot vjerovatno izgubio orijentaciju neposredno pred sam udarac u planine Kalabasasa pri brzini od oko 300 km/h.

Istražitelji su okrivili Zobajana što je krenuo ulijevo, umjesto da je pokušao da se popne više i da se izvuče iz magle.

Brajant je u 20-godišnjoj NBA karijeri postigao 33.643 poena, osvojio pet titula, 18 puta igrao na Ol-staru, bio MVP lige 2008. godine, a dva puta je osvojio zlato sa SAD-om na Olimpijskim igrama.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније