Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Košarka

L.V.

18. 02. 2024. 15:01 >> 15:01
4
Čitaj mi:

"NE BI BILO ZVEZDE I PARTIZANA DA NEMA DRŽAVE"

Obradović: Nismo državni projekat; Vučić: Odvratan napad na državu "ovog čovjeka"

Dan nakon odigranog finala Kupa "Radvioja Koraća" u Srbiji, u kojem su košarkaši Crvene zvezde slavili protiv Partizana 85:79, utakmica je dobila i svoje "treće poluvrijeme" u kojem je došlo do toga da se uključi i predsjednik Srbije Aleksandar Vučić koji nije štedio riječi u replici treneru Partizana Željku Obradoviću.

Obradović je nakon odigranog finala na pres kofenerenciji pričao o tome koliko je Partizan "državni projekat".

"To je najveća laž koja je ikada izgovorena. Apelujem na ljude iz kluba da izađu u javnost i navedu tačno, crno na bijelo, ko je koliko dobio, pa da se vidi kako smo to mi državni projekat i kako sam to ja državni projekat", kazao je Obradović.

Dan kasnije u cijelu priču se umiješao i Aleksandar Vučić koji je kazao u intervju "Prvoj" između ostalog "da nema države ne bi bilo ni Zvede ni Partizana", a Obradovićevu izjavu je okarakterisao kao "napad na državu".

Vučić je između ostalog, najtrofejnijeg trenera Evrope nazvao "onaj čovjek".

"Ovo je odvratan napad na državu, ne samo od ovog čovjeka, nego i iz Crvene zvezde i Partizana. Ovdje je Bogom dano da budete protiv države. ad postignete uspeh, morate da kažete da je uprkos državi. Takve su i naše navijačke pjesme. Ništa ne bi bilo od Zvezde i Partizana da nema države. Možda jedan, ali možda nijedan klub u Evropi nema podršku kao Zvezda i Partizan“.

Predsjednik Srbije je rekao i da oba beogradsa kluba ne bi postojala da nema države, i da je sve drugo laž. Najavio je i restriktivnije mjere za Partizan. Kazao je da "crno bijeli" nisu uplatili porez i pored akcija koje su sprovodili sa navijačima.

"Najpopularnije je reći da si protiv države. Što je sramota uzeti pare od države? Volite da uzmete pare ispod žita i da je onaj drugi uvek miljenik? To rade i jedni i drugi. Da ponovim – Zvezda i Partizan ne bi postojali bez države, da vas ne lažu. Od onih akcija za skupljanje poreza dinara nisu uplatili i to vam životom garantujem. Pogledao sam papire i dužni su šest miliona eura, a Zvezda 1,2 miliona eura poreza u košarci. Ja sam jedini koji smijem da se suprotstavim svima i kažem istinu narodu. Plaše se navijača i svih njih kada to kažu. I nikad niko neće da ima čiste račune, pokazaćemo sve brojke“, kazao je Vučić i rekao da „ako neće državu, dobiće pravu cijenu za Arenu i neće više biti nikakvog finansiranja licenci“.

Na kraju je pomenuo da ni jedne ekipe u Evropi nemaju pomoć države kao što to imaju dva beogradska kluba.

Ranije tokok sezone je saopšteno iz oba tabora da su budžeti ove godine po 20 miliona eura, iako po brojnim parametrima i jedan i drugi klub imaju i po 25 miliona eura budžeta,

 

 

Пратите нас на

Коментари4

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније