Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Košarka

21. 03. 2024. 22:34 >> 22:35

RADOVIĆ U "BASKET FESTU"

"Ključ kvalifikacija je dvomeč sa Bugarima, mladi moraju što prije da stasaju"

Selektor crnogorskih košarkaša Boško Radović kazao je da je zadovoljan početkom kvalifikacija za Eurobasket, ali da ga brine to što sporo ide proces priključenja mladih igrača reprezentaciji. Jer kako je istakao, gostujući u emisiji "Basket fest" na TVCG, igrači koji sada čine okosnicu naše selekcije su pri kraju reprezentativne karijere.

Crna Gora je na startu kvalifikacija za EP upisala poraz od Njemačke i pobjedu nad Švedskom.

"Više nas nijedan rezultat ne može iznenaditi, pa tako da u našoj grupi Bugarska dobije Njemačku. Mi smo odigrali dvije različite utakmice. U Njemačkoj smo bili loši, imali smo generalno loš pristup. Protiv Švedske smo dobro reagovali, protiv jedne odlične selekcije. Ubjedljivo smo slavili, što je dobro u slučaju da bude odlučivao međusobni skor. Ključ kvalifikacija je dvomeč sa Bugarima u novembru", kazao je Radović i dodao:

"Grupa nam je takva, da osim Njemačke niko nema evroligaške igrače. Gledamo da priključimo što više mladih, jer naša okosnica trenutno je pri kraju reprezentativne karijere. Ivanović je recimo potrošen, on se uvijek odazove, ali sada defintitivno nije bio u mogućnosti da nam pomogne. Dubljević je imao porodičnih obaveza."

Najveći izazov u ovog godini biće olimpijske kvalifikacije koje se igraju u Rigi u julu.

"Najvažnije da svi budemo zdravi, a tamo defintivno idemo sa takmičarskim ambiicijama. Imaćemo 15-ak dana da se spremimo i da odigramo najbolje što znamo. Uz malo sreće, ako nam se otvori šansa, ščepaćemo je", jasan je naš selektor.

Ućešće Nikole Vučevića na tom turniru je praktično gotova stvar, poručio je naš selektor.

"Nikola je odmah poslije Mundobasketa izrazio želju da igra. On u posljednjih tri-četiri mjeseca igra dobro, raduje njegova forma", kazao je Radović.

On je još jednom potencirao da mora da se pojača rad sa mladim igračima, koji moraju da ugrabe šansu koju dobiju.

"Prvo moraju da se izbore za šansu. Imamo problem na poziciji dva zbog Mihailovića, tu se otvara prostor. Tu prevashodno mislim na Žugića i Bogavca, da pokažu da li oni mogu advekvatno da zamijene Mihailovića. Žugić je promijenio klub, koji je na nižem nivou od Ulma, ali je dobio minute. Grbović još uvijek nije odigrao neku dobru kompletnu sezonu. Deficitarni smo na poziciji četiri, ali tu imamo Hadžibegovića i Slavkovića. Moramo što prije da ih uključimo", kazao je naš selektor.

Kaže da nije moguće napraviti akademiju, poput one koju realizuje FSCG.

"Da napravimo neku akademiju poput one koju je osnovao FSCG, to nije realno, jer bi komplet budžet savez išao na to. Ali moramo da pojačamo rad, to je neminovno. Naporan rad će sigurno doći na naplatu. Ne možemo mlade igrače zadržati, ako žele da odu u ranoj fazi karijere. Sad i koledži u SAD plaćaju klubovima obeštećenje", kazao je Radović.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније