Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Košarka

01. 04. 2024. 09:56 >> 09:56
Čitaj mi:

CRVENI KOŠARKAŠKI RADAR

Dobar vikend crnogorskih košarkaša

Crnogorski košarkaški reprezentativci imali su iza sebe dobar vikend, večina je ostvarila pobjede u svojim ligama uz solidan individualni učinak.

Nikola Ivanović je bio odličan u pobjedi moskovske Rune nad Nižnjim Novgorodom 83:76. On je za 26 minuta na parketu postigao 14 poena (2/2 za tri 6/6 sa linije penala) uz četiri asistencije.

Kendrik Peri je u ubjedljivoj pobjedi Unikahe nad Đironom 111:80 doprinio sa 12 poena i sedam asistencija, uz sjajan +/- koji je iznosio 29, budući da je na parketu proveo 16 minuta jer je i dalje na ograničenim minutima od povrede prije dva kola.

Najcrnogorskiji tim van naših granica, španska Mursija slavila je protiv Andore 99:86, a od trojice naših reprezentativaca najviše se istakao Džona Radebao sa 15 poena (3/6 za tri) i po dva skoka i asistencije.

Nemanja Radović je meč završio sa osam poena i po dva skoka i ukradene lopte, a Marko Todorović je nakon nekoliko sjajnih partija imao jednu "lošiju", budući da je brzo ušao u problem sa ličnim greškama. Za njega na kraju dva poena i četiri skoka.

Odličnu partiju i "koketiranje" sa tripl dabl učinkom imao je Zoran Nikolić u pobjedi Vojvodine nad OKK Beogradom 91:76. Naš centar je imao po sedam poena i skokova i čak osam asistencija.

Marko Simonović i Derik Nidam nisu igrali ovog vikenda, budući da je gradski derbi sa Fenerbahčeom odložen zbog majstorice Evrokupa sa francuskim Burgom.

Oba košarakaša su dali doprinos pobjedi turskog tima i ukoliko budu slavili idu u finale gdje ih čeka Pariz.

Bojan Dubljević nije bio u rosteru Zenita, baš kao ni Dino Radončić u Bajernu.

Što se abaligaša tiče, Andrija Slavković je imao solidno izdanje protiv Partizana sa šest poena, bez promašaja iz igre. Petar Popović je na istom meču imao dva poena.

Reprezentativci iz redova SC Derbija igraju večeras protiv Crvene zvezde, baš kao u Getingen našega Fedora Žugića.

 

 

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније