Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Košarka

L.V.

20. 04. 2024. 08:36 >> 08:36
Čitaj mi:

NBA PLEJ IN

Majami je "beštija" Čikagu: Vučević i ekipa ponovo se "spotakli" na tim iz Floride

Košarkaši Majami Hita slavili su protiv Čikago Bulsa 112:91 i tako čekirali posljednje karte za plej-of Istoka.

Vijest da motor ekipe i prva zvijezda Džimi Batler propušta par nedjelja zbog povrede, lansirala je Bulse kao favorite u ovom duelu.

Međutim ogromna rotacija koju je Erik Spolstra koristio u ovom meču, i nemjerljiv doprinos klupe donijele su prevagu u ovom meču.

Tako je klupa Hita ubacila 42 poena naspram 24 poena doprinosa klupe ekipe iz Ilionisa.

Naš centar Nikola Vučević imao je dobru partiju, ubacio je 16 poena (7/17 iz igre) uz 14 skokova, pet asistencija i dvije ukradene lopte.

Utakmica je rješena već u prvoj dionici gdje je Majami imao dobru seriju i na kraju prvih 12 minuta imao duplo veću prednost (34:17).

Trgnuli su se Bulsi u drugoj dionici, prije svega defanzivno, ograničili su protivnike na svega 13 poena u tom periodu, i činilo se da ćemo imati zanimljivo drugo poluvrijeme.

Međutim momci Erika Spolstre su izašli odlučniji, imali su dvije mini serije, a u prilog im je išlo i to što su Bulsi imali post od 14 promašenih šuteva u 15 napada.

Vratili su ponovo dvocifrenu ubjedljivu prednost i tako priveli meč kraju i zakazali duele sa Bostonom.

"Izuzetno cijenim situacije koje ne možete da kupite, već koje morate da zaradite. Trebali smo da zaradimo pobjedu, kompletno kao tim, izađemo na parket i dobijemo protivnika", kazao je nakon meča Erik Spolstra.

Ruki Haime Hakez imaće prilike da u prvoj sezoni igra plej-of seriju.

"To je ta Majami Hit kultura, koju obilježava prije svega čvrstina", kazao je on nakon što je ubacio 21 poen i imao po šest skokova i asistencija.

Kod Hita prva zvijezda večeri je bio Tajler Hiro kome je jedna asistencija falila za tripl dabl učinak - 24 poena, deset skokova i devet asistencija.

Veteran Kevin Lav je sa klupe dao 16 poena i imao sedam skokova.

Kod Bulsa Demar Deorozan je završio meč sa 22 poena, Kobi Vajt je dao svega 13, a još jedan igrač sa crnogorskim papirima, Džavonte Grin je sa klupe dodao 12 poena.

Bulsi su primjerice drugo poluvrijeme otvorili serijom 4/5 da bi onda do kraja meča otišli na 8/39.

"Promašili smo toliko lakih šuteva", kratko je rekao Derozan nakon meča.

Majami sada ide na Boston što je repriza prošlogodišnjeg finala Istoka u kojem je ekipa Hita slavila sa 4:3 (nakon što je povela 3:0).

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније