Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Košarka

L.V.

20. 04. 2024. 09:49 >> 09:49
Čitaj mi:

NBA PLEJ IN

"Nema Zajona, nema problema": Pelikansi eliminisali Kingse i zakazali duel sa OKC

Košarkaši Nju Orleans Pelikasna slavili su u duelu plej-ina protiv Sakramento Kingsa sa 105:98 i tako zakazali duel sa Oklahomom u plej-of seriji.

Kada je Zajon Vilijamson, koji je odigrao prvu utakmicu plej-in serije protiv Los Anđeles Lejkersa na nevjerovatnom nivou sa 40 poena i jednom od njegovih najboljih partija ikada, izašao par minuta prije zbog povrede, pretpostavljalo se tada da će Kingsi na krilima pobjede protiv Golden Stejta biti favoriti.

Međutim Nju Orleans se ne oslanja samo na svoju prvu zvijezdu, a sinoć su u prvi plan izbili duo Brendon Ingram - Jonas Valančunas.

Ingram je ubacio 24 poena, uz po šest skokova i asistencija, Valančunas je dao 19 i imao 12 skokova od čega čak šest u napadu.

Odličan je bio i Trej Marfi sa 16 poena, osam skokova i šest asistencija.

Kod Sakramenta očajna šuterska noć za Dearen Foksa koji jeste dao 35 poena ali za taj broj mu je bilo potrebno čak 29 šuteva, od čega je za tri poena šutrao 4/16.

Domnatas Sabonis je u dulu sa svojim zemljakom ubacio 23 poena, imao 14 skokova i sedam asistencija.

"Zajendo smo bili u ovome. Davali smo podršku jedan drugom, igrali jedan za drugog. Želja da dođemo do plej-ofa je bila velika, i vidjelo se prvo u tome kako odbranu igramo, kako pokrivamo jedan drugog", kazao je Valančunas nakom meča.

Inače Pelikansi su postali prva ekipa u istoriji NBA ligi koji su protiv jednog proitivnika imali skor od šest pobjeda bez poraza, jer su Kingse dobili četiri puta u sezonskim mečevima, jednom u truniru tokom sezone, i jednom u plej-inu.

"Pogledajte njihovu klupu. dobili su od njih 34 poena. Teška noć za nas", kazao je Majk Braun trener Kingsa.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније