Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Košarka

L.V.

21. 04. 2024. 08:19 >> 09:03
Čitaj mi:

NBA

Denverova petorka poslala poruku Lejkersima, Nagetsi do prve pobjede u seriji

U reprizi prošlogodišnjeg finala Zapada, sada u prvom kolu plej-ofa, košarkaši Denvera slavili su protiv Los Anđeles Lejkersa 114:103.

Tim iz Kalifornije je sjajno otvorio utakmici na pogon najboljeg (svih vremena?) Lebrona Džejmsa koji je u prvom poluvremenu ubacio 19 poena, uključujuči i trojku sa skoro deset metara s kojom su Lejkersi otišli na poluvrijeme sa blagom zalihom 60:57.

Međutim odbrana Nagetsa u drugom dijelu utakmice je bila perfekta, što se upravo odrazili i Džejsmov učinak koji je u drugom poluvremenu dao svega osam poena, od čega u posljednjoj dionici nije uspio sve do 1:20 do kraja da uputi šut ka košu.

Jedan od parametara koji je bio tas na vagi ekipe iz Kolorada je i fenomenalni ofanzivni skok, gdje su imali 15 skokova iz kojih su došli do 18 poena iz tzv. druge šanse, dok su Lejkersi na kraju meča imali ukupno svega šest ofanzivnih skokova.

I na kraju glavna prevaga je perfektna partija prve petorke branioca titule.

Tri igrača su imala dabl dabl učinke, jednom su falila dva skoka za takav scenario.

Prednjačio je naravno Nikola Jokić koji je odigrao još jedan perfektan meč sa 32 poena (fenomenalni procenti 15/23), imao 12 skokova, sedam asistencija i dvije ukradene lopte.

Džamal Marej je dao 22 poena (ne baš sjajna selekcija šuta 9/22) i podijelio deset asistencija a imao je i šest skokova.

Odlična energija stigla je ood Arona Gordona koji je imao 12 poena, 11 skokova (šest ofanzivnih) kao i sedam asistencija, dok je Majk Porter Džunior dao 19 poena i imao osam skokova.

Njega su posebno apostrofirali u timu Denvera budući na sve što se dešava u njegovoj porodici.

Njegov brat Džontej, koji je igrao takođe u NBA za Toronto, je doživotno suspendovan zbog skandala sa klađenjem, dok je drugi brat Koben osuđen na šest godina zatvora zbog vožnje u alokoholisanom stanju i izazivanja saobraćajne nesreće sa fatalnim posljedicama.

"Pokušavam da to razdvojim u svojoj glavi. Neke loše i tužne stvari su se desile mojoj braći, ali imam još 15-oro braće ovdje u Denveru.Zato sam ovdje i radim svoj posao", kazao je mladi košarkaš.

Nikola Jokić je nakon meča kazao da nije bilo lako, ali da je želja ogromna.

"Skoro da smo očajni za pobjedom ovdje, jer ne želimo da izgubimo prednost domaćeg terena. Mislim da će svaka utakmica da bude poglavlje za sebe. Zato se nadam da ćemo biti kompetentni pogotovo na fizičkom planu sa njima, još više u svakom narednom duelu", kazao je Somborac.

Džejms je dao podršku svom timu nakon meča.

"Igrali smo dobru košarku noćas, ali mogli smo da budemo još bolji. Kad igrate sa Denverom nemate puno prostora za greške, pogotovo na njihovom terenu. Oni brane titulu, i protiv takvog tima morate da uzimat šuteve, da branite, i da ne dozvolite da imaju ekstra posjed", kazao je Džejms.

On je meč završio sa 27 poena osam asistencija i šest skokova, Entoni Dejvis je dao 32 i imao 14 skokova iz pet asistencija, dok su D'anđelo Rasel i Ostin Rivs ubacili po 13 poena.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније