Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Košarka

22. 04. 2024. 09:43 >> 10:06
Čitaj mi:

CRVENI KOŠARKAŠKI RADAR

Kljajić je hit u Španiji, Todorović sjajan protiv bivšeg kluba, Slavković "zaključao" Božića

Crnogorski košarkaši imali su još jedan solidan vikend iza sebe.

Crnogorska košarkaška vijest nedjelje dolazi sa Kanarskih ostrva, budući da je Jovan Kljajić konačno dobio minute i pokazao zašto je nekada smatran za jednog od najvećih talenta Evrope.

I dalje mladi košarkaš (22) je u pobjedi njegovog tima na gostovanju Breoganu 70:77, završio meč sa 15 poena (5/9 iz igre), imao je dvije blokade i i po jednu ukradeno loptu i skok.

Nadamo se da će talentovani momak koji je 2017. predovodio Crnu Goru do srebra na Evropskom prvenstvu U16 u Podgorici, dobijati sve više prilike u dresu Granke.

Košarkaši Mursije poraženi su na gostovanju Barseloni 97:86 iako su većim djelom meča bili ravnopravni protivnik.

Još jedna odlična partija Marka Todorovića koji je svom bivšem klubu dao 15 poena imao pet skokova, ali i odigra sjajno u defanzivi, pa je tako imao tri blokade i dvije ukradene lopte.

Nemanja Radović je dao četiri poena imao šest skokova i tri asistencije, dok je Džona Readebao bio u kontra ritmu, dao je svega dva poena (1/6 iz igre) i zabilježio je tri skoka.

Unikaha je savladala Baskoniju našeg Duška Ivanovića samo dva dana nakon što je tim i Vitorije obezbijedio TOP 8 fazu pobjedom nad Virtusom. Kalendar je takav da nema odmora, i svježiji tim iz Malage je na kraju slavio 95:91.

Kendirk Peri nije imao baš šutersku noć za pamćenje, svega pet poena i četiri asistencije uz očajan šut iz igre 1/8.

Košarkaši Bešiktaša poraženi su na gostovanju Fenerbahčeu 87:66. Derik Nidam je dao osam poena (loši procenti svega 2/10 iz igre), imao šest asistencija i tri skoka, kao i četiri ukradene lopte. Marko Simonović je dao pet poena i imao po dva skoka i asistencije.

Kad smo već kod Turske, Bahčešehir našega stručnjaka Dejana Radonjića slavio je ubjedljivo na gostovanju Samsunsporu 69:105, što je treća vezana pobjeda u nizu u Superligi, i dalje imaju svoju matematiku po kojoj mogu do plej-ofa. Radonjića i ekipu čeka revanš finala FIBA Evropskog kupa protiv Hemnica, gdje treba da stižu 11 poena zaostatka iz prvog meča.

Interesantno je da je Keminc za vikend poražen nakon produžetka od Getingena 100:99, u utakmici u kojoj nažalost nije bilo našeg Fedora Žugića. Ni Dino Radončić nije bi u rosteru Bajerna za vikend.

Runa našeg Nikole Ivanovića nije uspjela da se plasira u plej-of seriju VTB lige, Zenit Bojana Dubljevića jeste, ali našeg kapitena nije bilo u rosteru za prvi meč.

Zoran Nikolić se plasirao u u polufinale ABA2 lige nakon još jednog trijumfa nad Sutjeskom, gdje je centar iz Nikšića ekipi iz svog grada dao sedam poena i imao pet skokova uz dvije blokade.

Andrija Slavković, ako pogledamo samo statistiku, nije imao sad meč za anale sa pet poena u pobjedi Budućnosti nad Zadrom 73:80, ali ko god je gledao meč mogao je da vidi sjajnu odbranu Bjelopoljca nad MVP-em ABA lige Lukom Božićem. Sjajna defanzivna predstava i jedan od ključnih faktora za prolazak dalje "plavo-bijelih".

Petar Popović je na istom meču imao po tri poena i tri skoka.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније