Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Košarka

N. N.

22. 04. 2024. 20:22 >> 20:24
Čitaj mi:

ADMIRALBET ABA LIGA

SC Derbi prespavao početak, Zvezda lako do polufinala

Da su prije sedam dana sačuvali plus 18 iz 3. četvrtine i kompletirali senzaciju u Beogradu, košarkaši SC Derbija bi večeras bili u igri za novo čudo i plasman u polufinale AdmiralBet ABA lige. Ali, izabranicima Dejana Jakare kao da je preokret Crvene zvezde u posljednjoj četvrtini u dvorani "Aleksandar Nikolić" potpuno srozao samopouzdanje, zbog čega večeras nisu imali šanse - najbolji tim regularnog toka regionalne lige je rutinski slavio u "Morači" (92:77) i izborio obračune sa Megom, u kojima će tražiti deveto uzastopno finale.

"Studenti" su meč počeli u kontraritmu, kao da su bili uspavani - Tomislav Ivišić je gubio loptu u prva dva napada, a potom su Nikola Pavlićević i Obri Dokins na isteku 24 sekunde promašili teške šuteve iza linije 6,75 metara.

Domaći su do prvih poena došli polaganjem Pavlićevića u 3. minutu (2:6), ali su igrali premeko u odbrani i dozvoljavali lake poene rivalu. O tome najbolje govori podatak da su prvi faul napravili pri rezultatu 10:16 u 7. minutu, ali se do tada Zvezda već rastrčala i raspucala, pa je samo bilo pitanje do kolike razlike će "gurati".

Pobjednik je praktično riješen već u 1. četvrtini, koju je Miloš Teodosić zaključio pogotkom sa 10 metara za ogromnih plus 17 (29:12), uz erupciju oduševljenja oko 500 navijača "crveno-bijelih" raštrkanih po tribinama.

Početkom druge dionice je bilo 21 razlike (35:14), nakon čega su se Jakarini puleni konačno probudili i zahvaljujući agresivnoj odbrani vezali sedam poena za 21:35.

Janis Sferopulos je uzeo tajm-aut, poslije kojeg je Teodosić dao svoju drugu trojku, a petu za Zvezdu iz osam pokušaja.

Bilo je i 30:42, iako su u tim minutima arbitri vidjeli samo faulove nad igračima Zvezde, ne i one koje su oni pravili. Da je suđenje bilo korektnije, možda bi SC Derbi prišao na jednocifrenu razliku, ovako je Zvezda trojkama Nemanje Nedovića i Jaga dos Santoša otišla na plus 20 (50:30) i ugasila sve nade domaćih...

U nastavku nije bilo uzbuđenja, mada je Nedović završio meč u 27. minutu zbog drugog nesportskog faula.

Razlika je u 3. četvrtini nekoliko puta bila 24 poena, da bi na osam minuta i 15 sekundi do kraja Dos Santoš pogodio trojku za rekordnih plus 28 (84:56).

Domaći su nakon Jakarinog tajm-auta odlično reagovali, serijom 19:3 prišli na 75:87 na tri minuta do kraja, čime su natjerali Sferopulosa da potroši dva posljednja tajm-auta.

Za preokret, naravno, nije bilo ni vremena, ni kvaliteta, ali je dobro da je petorka sa tri crnogorska igrača (Igor Drobnjak, Luka Bogavac i David Mirković) i dva hrvatska (Mateo Drežnjak i Ivišić) pokazala da ne želi da se preda.

Drežnjak je bio najbolji sa 19 poena, a dvocifren učinak su imali i Pavlićević (13) i Bogavac (10).

U tim Zvezde se nakon 108 dana pauze, tj. povrede u duelu sa Partizanom u Evroligi 4. januara, vratio najbolji mladi igrač ABA lige Nikola Topić i dao osam poena, uključujući i dvije trojke.

Kapiten Branko Lazić je u 800. meču za "crveno-bijele" upisao dva koša, a najefikasniji su bili Dos Santoš sa 17, Nedović sa 13, Rokas Gedraitis sa 12 i Trej Tompkins sa 11.

SC Derbi - Crvena zvezda 77:92 (12:29, 22:28, 20:21, 23:14)

Podgorica - Dvorana "Morača". Gledalaca: 1.100. Sudije: Pukl, Petek (Slovenija), Radojković (Hrvatska).

SC Derbi: Bogavac 10, Pavlićević 13, Vučeljić 2, Hadžibegović 2, Baćović 6, Ivišić 4, Dokins, Drobnjak 8, Drežnjak 19, Todorović, Kapusta 6, Mirković 7.

Crvena zvezda: Smart 5, Teodosić 6, Tompkins 11, Davidovac 5, Mitrović 6, Lazić 2, Tobi, Bolomboj 7, Nedović 13, Gedraitis 12, Topić 8, Dos Santoš 17.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније