Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Košarka

N. N.

22. 04. 2024. 20:56 >> 20:57

SC DERBI ISPAO U ČETVRTFINALU

Jakara: Kad počneš bez agresivnosti, nemaš šansu protiv Zvezde

Porazom od Crvene zvezde u drugom meču polufinala (92:77), SC Derbi je završio odiseju u AdmiralBet ABA ligi.

Pred "studentima" su još borbe za šampionski tron u Crnoj Gori i pokušaj da napadnu čak treći trofej u sezoni, nakon ABA Superkupa i nacionalnog Kupa.

Tim Dejana Jakare će sada imati i dosta vremena za odmor, mada i slovenački trener i igrači sigurno žale što nisu seriju sa prvoplasiranom ekipom učinili neizvjesnom.

"Čestitam Zvezdi na zasluženoj pobjedi i plasmanu u finalu. Kako smo počeli prvu četvrtinu, bilo je jasno da nismo u utakmici 'sa glavom', a oni su nas pritisli. Kasnije smo vidjeli da možemo da igramo, ali je razlika bila prevelika. Moram da da pohvalim ekipu za energiju u posljednjih 15 minuta, jer su momci pokazali veliku želju da smanje, znajući da je praktično nemoguće da pobijedimo. Čestitke momcima za cijelu aba ligu, plej-of i igranje sa Zvezdom je nagrada za sve što su prikazali", rekao je Jakara.

Slovenački stručnjak smatra da poraz u prvom meču nije psihički loše uticao na ekipu.

"Realni smo i znali smo da čak i da smo dobili prvi meč, da će biti teško da prođemo Zvezdu. Probali smo da zaboravimo utakmicu u Beogradu, vidio sam na treningu kako su igrači željeli da pobijede ovdje".

Čini se da su "studenti" meč izgubili na samom satrtu, jer su dozvolili previše lakih poena, a prvi faul napravili tek na isteku 7. minuta.

"Stres je faktor koji je sve pogodio na početku. Spremali smo se na agresivniju igru Zvezde, zbog toga smo i ovdje i u Beogradu počeli sa Pavlićevićem, kako bismo lakše preveli loptu. To se dobro pokazalo na prvoj utakmici, ali se rival spremio za to i počeo sa drugačijom petorkom, kojom je mogao da odgovori agresivnije. Ali, prelagano smo pustili koševe, 10-15 poena u 1. četvrtini ispod obruča, a nismo pravili faul kad je bio mismeč. Kad počneš bez agresivnosti i pametnih faulova, onda nemaš šansu protiv Zvezde", jasan je Jakara.

SC Derbiju je do kraja sezone ostalo još prvenstvo Crne Gore.

"cilj je da uđemo u finale. Imamo još tri utakmice prvenstva, koje igramo u kombinovanom sastavu, a onda u polufinalu čekamo rivala. Finale nam je cilj, onda ćemo vidjeti šta dalje", zaključio je Jakara.

Trener Zvezde Janis Sferopulos je bio zadovoljan izdanjem svog tima.

"Od početka smo igrali našu igru. Bili smo fokusirani, dobri u odbrani i nismo dozvolili SC Derbiju da nametne svoj ritam. Brzo smo stekli dvocifrenu prednost, koju smo držali veći dio meča".

Zvezda će u polufinalu igrati sa Megom, koja je u seriji od devet pobjede, uključujući i onu nad "crveno-bijelima" u 24. kolu (89:83).

"Igramo protiv veoma kvalitetnog tima, koji ima mlade i veoma talentovane igrače. Mega igra sa puno energije i moramo da ostanemo fokusirani", poručio je grčki trener.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније