Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Košarka

29. 04. 2024. 12:02 >> 12:06

CRVENI KOŠARKAŠKI RADAR

Ako Peri i Todorović ovako budu igrali u Rigi, ni Pariz neće biti daleko

U Begradu je za vikend odigran fajnl-for FIBA Lige šampiona, koji je uživo pratio selektor košarkaša Crne Gore Boško Radović. I imao je šta da vidi - Kendrik Peri je proglašen za MVP-a jer je Unikahu doveo do trofeja, a Marko Simonović sjajnim igrama predvodio trio "crvenih" u Mursiji.

Peri je u polufinalu protiv Mursije ubacio 12 poena, a u finalu protiv Tenerifea bio još bolji i sa 17 koševa, dvije ukradene lopte, dva skoka i asistencijom predvodio tim iz Malage do trofeja.

Možda Unikaha ne bi ni igrala finale, da trener Mursije Sito Alonso nije "ohladio" Todorovića. Centar iz Podgorice je izašao iz igre pri vođstvu 49:48, što su momci iz Malage iskoristili da preokrenu.

Todorović se vratio u posljednjoj četvrtini, sa dvije trojke i asistencijom uticao da njegov tim napravi seriju 11:3 i priđe na 71:72, ali je Hauard Sent-Ros promašio za preokret, pa je Unikaha u završnici sačuvala pobjedu.

Momak koji b poslije pauze trebalo da se vrati u reprezentaciju je u polufinalu dao 18 poena, a osam u pobjedi nad Peristerijem u meču za 3. mjesto.

Nemanja Radović je na fajnl-foru ubacio devet koševa (sve protiv Peristerija), dok je Džona Radebau upisao 11 (3 + 8).

Ako Peri i Todorović na olimpijskom kvalifikacionom turniru u Rigi budu igrali kao ovog vikenda u Beogradu, plasman na Igre u Parizu neće biti nemoguća misija...

Gran Kanarija je iskoristila odsustvo Mursije i lokalnog rivala Tenerifea da se osami na 4. mjestu ACB lige, jer je savladala Huventud 97:79 i teoretski osigurala nastup u plej-ofu. Jovan Kljajić je opet bio u startnoj petorci i za 22 minuta i 16 sekundi upisao devet poena, dva skoka i ukradenu loptu.

Baskonija Duška Ivanovića je pobjedom na gostovanju Palensiji (101:94) ostala u igri za plej-of. Mogla je i do 8. mjesta, posljednjeg koje vodi u doigravanje, ali je Manresa savladala Valensiju i ostala za korak ispred.

Timu iz Vitorije neće biti lako da je prestigne u posljednja tri kola, jer igra sa Đironom, Mursijom i Real Madridom.

Ivanović je vodio 685. meč u ACB ligi i po tome je osmi na vječnoj listi.

Fedor Žugić je dao 16 poena (3-6 za tri, 2-2 za dva) za Getingen, ali je njegova ekipa poražen na gostovanju Bambergu (85:76).

Dina Radončića nije bilo u sastavu Bajerna, koji je savladao Tibingen 92:73.

Marko Simonović je odigrao sjajno u pobjedi Bešiktaša nad Turk Telekomom u Ankari (89:83), jer je upisao 18 poena (za dva 9-10, trojke 0-1) i sedam skokova.

Bivši crnogorski reprezentativac Derik Nidam je ubacio 11 koševa.

Za razliku od njih, Dejan Radonjić će se truditi da zaboravi prethodnu sedmicu. Njegov Bahčešehir je za poen ostao bez trofeja u FIBA Evropa kupu, jer je nakon produžetaka u revanšu finalu trijumfovao 105:95, a u Njemačkoj je od Hemnica izgubio 85:74.

Srceparajući gubitak pehara je uticao na izabranike 54-godišnjeg Podgoričanina, koji su u nedjelju izgubili od Tofaša na svom terenu (85:90), pa su kolo prije kraja ostali bez šansi za plasman u plej-of Superlige Turske.

Podgorica je apsolutni hit NLB ABA2 lige, jer je prvo eliminisala Zlatibor, a onda u srijedu savladala i jednog od favorita za plasman u elitu, Vojvodinu (98:80).

Od crnogorskih igrača najbolji su bili Filip Anđušić sa 16 poena i Marko Kljajević sa 14, a upisali su se i Danilo Brnović (sedam), Viktor Vujisić (pet) i Ognjen Čarapić (tri).

Za goste je Zoran Nikolić upisao 11 koševa i dvije uhvaćene lopte. Revanš je u četvrtak, tim Dragana-Prla Radovića ima luksuz da izgubi i 17 razlike.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније